YÖK Başkanı Saraç YÖKDİL anket sonuçlarını açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı'na ilişkin Twi̇tter'daki hesabından düzenlediği anketlerin sonuçlarını açıkladı.

Haberler 07.04.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKten yaplan yazl açklamaya göre, Saraç, ilk kez bu yl mart ay içerisinde düzenlenen YÖKDL Snavna ilikin yeni kararlar almadan önce takipçilerinin görüüne bavurmak amacyla Twitter hesab üzerinden düzenledii 2 anketin sonuçlarn paylat.

Yekta Saraç, adaylara, YÖKDL Snavna çeitli nedenlerle giremeyenlere (özellikle doktora yapmak isteyen örencilere) yönelik 2017 yl sonuna doru yapmay planladmz 2nci YÖKDL Snavnn daha erken tarihlere çekilmesini ister misiniz? sorusunu yöneltti.

lki sadece ngilizce alannda düzenlenen snavn 2ncisinde buna ek olarak 2nci bir dilden snav yaplmas halinde istedikleri dilin hangisi olduunu da 2nci ankette soran Saraç, Almanca, Arapça, Farsça ve Franszcay da seçenek olarak sundu.

- YÖKDL anketine 180 bin oy

Açklamada görülerine yer verilen Prof. Dr. Saraç, anketlere youn ilgi gösterildiini belirterek, unlar kaydetti:

Anketlerimizde toplamda yaklak 180 bin kii oy kulland. artc derecedeki büyük ilgi, ne denli doru bir yöntem izlediimizi gösteriyor. YÖKDLi erken tarihte tekrarlamamza dair anketimiz yüzde 68 evet, yüzde 32 hayr eklinde neticelendi. ngilizceye ek olarak hangi dillerde talep olduuna dair anketimiz yüzde 62 Arapça, yüzde 28 Almanca, yüzde 7 Franszca, yüzde 3 Farsça eklinde neticelendi.

YÖKün ald kararlara paydalarn ortak klacan belirten Saraç, anket sonuçlarn kurullarnda görüeceklerini ve konuya ilikin karar alrken bu sonuçlarn dikkate alnacan da bildirdi.

Ana Sayfaya Git