YÖK, güncellenen müfredatı DSÖ temsilcileriyle görüştü

Yükseköğretim Kurulu üyeleri ve DSÖ yetkilileri, güncellenen öğretmen yetiştiren lisans programları müfredatının sağlık boyutunu ele aldı.

Haberler 29.05.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplantda, yükseköretimde göçmenlerle ilgili yaplan çalmalar, akademisyenlerin istihdam, uluslararas örenciler ve diploma denklik ilemlerinde yaplan çalmalar da görüüldü

Yükseköretim Kurulu (YÖK) üyeleri ve Dünya Salk Örgütü (DSÖ) yetkilileri, güncellenen öretmen yetitiren lisans programlar müfredatnn salk boyutunu deerlendirdi.

YÖK yetkililerinden alnan bilgiye göre, YÖKte, DSÖ temsilcileri ile toplant yapld. Toplantda, yeni YÖK kapsamnda salk alannda gerçekletirilen yapsal deiiklikler görüüldü.

Toplantda, yeni öretmen yetitirme lisans programlar müfredatnn salk boyutu ele alnd.

Yeni müfredattaki bamllk, bamllkla mücadele, beslenme ve salk dersleri balklar altndaki doal ve salkl beslenme, obeziteyle mücadele, salkl yaam ve egzersiz, salkl cinsel yaam, büyüme ve gelime konular görüüldü. Toplumun kanaat önderleri konumunda olan öretmenlerin eitimlerinde bu konularn yer almasnn önemi vurguland.

Toplantda, ayrca DSÖnün de ilgi alannda olan yükseköretimde göçmenlerle ilgili yaplan çalmalar, uluslararas örenciler ve ülkelerinde sava, igal ve ilhak bulunan kiilerin diplomalarnn denklik ilemleri için gerçekletirilen çalmalar anlatld.

Katlmc ve effaf bir yönetim anlay ile gayr resmi görü alverii eklinde gerçekleen toplant, DSÖ temsilcileri tarafndan da verimli bir toplant olarak deerlendirildi.

DSÖ temsilcileri, Türkiyede pek çok kurumla i birlii yaptklarn ve saln sadece salkçlarn deil, herkesin sorumluluunda olduunu belirterek, salkl yaam alanlar oluturmak ve salkl yaam pratiklerini hayata geçirmek üzere üniversitelerle, YÖKle daha yakn çalmann salkl nesiller için önemini vurgulad.

Toplantya, YÖK Bakan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mehmet iman ve Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, DSÖ Bulac Olmayan Hastalklar Program Sorumlusu Doç. Dr. Toker Ergüder, Salk Bakanl Bulac Hastalklar Dairesi Bakan Dr. Ayla Aydn ve Kurum Danman Prof. Dr. Cemal Bulut katld.

Ana Sayfaya Git