YÖK, ihtisaslaşacak üniversitelerden raporlar alacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç: "YÖK bünyesinde proje kapsamında oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, projede yer alan 10 üniversitemizden performans değerlendirme kriterlerine göre hazırlayacakları raporlarını Haziran 2019 sonuna kadar YÖK'e iletmelerini istedi" dedi.

Haberler 30.03.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK bünyesinde proje kapsamnda oluturulan zleme ve Deerlendirme Komisyonu, projede yer alan 10 üniversitemizden performans deerlendirme kriterlerine göre hazrlayacaklar raporlarn Haziran 2019 sonuna kadar YÖKe iletmelerini istedi. ifadelerini kulland.

Saraç, Twitter hesabndan, Bölgesel Kalknma Odakl Misyon Farkllamas ve htisaslama Projesine ilikin paylamda bulundu.

Saraç, projede yer alan 10 üniversitenin rektör ve rektör yardmclar, YÖK, Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakanl ve Kalknma Ajanslarnn temsilcilerinin katlmyla üniversitelerin faaliyet performanslarnn izlenmesi ve tecrübe paylam amacyla, Uak Üniversitesinin ev sahipliinde deerlendirme toplants gerçekletirildiini bildirdi.

Üniversitelerden raporlar alacak

Saraç, toplantda Uak Üniversitesinin ihtisaslama alan olan tasarm konusundaki çalmalarnn yan sra Krehir Ahi Evran Üniversitesinin de jeotermal alannda son bir ylda gerçekletirmi olduu faaliyetlere ilikin sunumlara yer verildiini kaydetti.

Projeye yeni dahil olan Siirt, Aksaray, Mu Alparslan, Recep Tayyip Erdoan ve Kastamonu üniversitelerinin yöneticilerinin de projede son alt ayda geldikleri nokta konusunda bilgi paylamlarnda bulunduklarn aktaran Saraç, u ifadeleri kulland:

YÖK bünyesinde proje kapsamnda oluturulan zleme ve Deerlendirme Komisyonu, projede yer alan 10 üniversitemizden performans deerlendirme kriterlerine göre hazrlayacaklar raporlarn Haziran 2019 sonuna kadar YÖKe iletmelerini istedi. Yeni YÖK olarak, yükseköretimimizin gelecei açsndan büyük önem arz eden üniversitelerimizin ihtisaslamas hususundaki çalmalarmza ilgili üniversitelerimizle birlikte kararl ve emin admlarla devam ediyoruz.

Ana Sayfaya Git