YÖK "sessiz devrimi" tamamladı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yükseköğretimde "sessiz devrim" olarak nitelendirilen düzenlemelere ilişkin çıkarılan yasaların yönetmelik ve usul esas çalışmaları tamamlandı.

Haberler 02.02.2018 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), yükseköretimde sessiz devrim olarak nitelendirilen düzenlemelere ilikin çkarlan yasalarn yönetmelik ve usul esas çalmalarnn tamamland bildirildi.

YÖKten yaplan açklamada, yükseköretim sistemi için senelerdir beklenen, üniversiteleri her düzeyde daha rekabetçi bir ortama yöneltecek, kaliteyi yükseköretimdeki büyümenin merkezine oturtacak, YÖKün baz yetkilerinin devredilerek kararlarnn d paydalara da açk, daha paylamc bir ekilde alnmasn salayacak, üniversitelerin bilgi üretimi ve aratrmac insan kayna yetitirme süreçlerini tevik edecek düzenlemeleri içeren Üretim Reform Paketinin 1 Temmuz 2017 tarihinde yaymland anmsatld.

YÖK sessiz devrimi tamamlad

Üretim Reform Paketi kapsamnda 5 yönetmelik, 3 usul ve esas ile 2 genelgenin yaynland belirtilen açklamada, düzenlemelere ilikin detayl bilgilere yer verildi.

Buna göre, yaplan düzenlemeler çerçevesinde idari ve mali özerklie sahip Yükseköretim Kalite Kurulu, Yükseköretim Eitim Programlar Danma Kurulu, Meslek Yüksekokullar Koordinasyon Kurulu oluturuldu.

Yükseköretim kurumlarnn misyon farkllamas odakl ihtisaslamas sürecinin yasal bir zemine kavumas, meslek yüksek okullarnn organize sanayi bölgelerinde açlmasnn ve i yeri odakl eitimin tevik edilmesi saland.

- nallah daha nice baarlara imza atacaz

Bilimsel Aratrma Projelerinden tezli yüksek lisans ve doktora örencilerinin bursiyer olarak desteklenmesi, emekli öretim üyelerinin ihtiyaç duyulan alanlarda sözlemeli istihdam edilmesi, üniversitelerde sermaye irketi statüsünden Teknoloji Transfer Ofislerinin kurulmasna olanak tannrken, 7. yl ücretli aratrma izni ile doktora sonras aratrmac istihdam süreçleri de balatld.

Açklamada, Yeni YÖK olarak baarlarmzdaki en büyük faktör, siz deerli akademisyenlerimizin desteklerini her zaman yanmzda hissetmemiz oldu. Hep birlikte çktmz kalite yolculuunda inallah daha nice baarlara imza atacaz. Yükseköretim sistemimiz açsndan onlarca yln beklentisi olan bu düzenlemelerin yükseköretim camiamza hayrl olmasn diliyoruz. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git