YÖK üniversitelere ziyaret başlattı

Yükseköğretim Kurulunca, üniversitelerin gelişim durumunun gözlemlenmesi ve mevcut durumunun yerinde tespiti amacıyla, kurul üyelerinden oluşturulan heyetlerin haftalık ya da aylık programlar dahilinde üniversiteleri ziyaret etmesi kararlaştırıldı.

Haberler 16.04.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerin geliim durumunun gözlemlenmesi ve mevcut durumunun yerinde tespiti amacyla kurul üyelerinden oluturulan heyetlerin belirli bir program dahilinde üniversiteleri ziyaret etmesi kararlatrld.

YÖKten yaplan açklamaya göre, karar gereince, YÖK Genel Kurul üyelerinden oluturulacak heyetler, haftalk ya da aylk dönemlerde bir üniversiteyi ziyaret edecek.

Heyet, üniversitelerde bata öretim elemanlar ve örenciler olmak üzere ilgili bütün paydalarla görüecek.

Bu kapsamda ilk olarak YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mehmet iman ve Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufandan oluan heyet çoruma gitti.

ÜNVERSTELER TRAF

Ziyaret öncesinde, çorum Valisi Necmeddin Klç ile görüen YÖK heyeti, daha sonra çorum Sanayi ve Ticaret Odas Bakan çetin Baaranhncal ile bir araya geldi.

Görümelerin ardndan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet iman ve Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan Hitit Üniversitesini ziyaret etti.

Ziyarette öncelikle üniversitenin senato üyeleriyle görüen heyet, ardndan öretim elemanlar ile bir araya geldi. Üniversite yetkilileri, bu görümeler esnasnda YÖK üyelerine çeitli öneri ve sorunlarn iletti.

Hitit Üniversitesi örencileriyle de bir araya gelen YÖK üyeleri, üniversite bünyesindeki baz birimlerde incelemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git