YÖK Üstün Başarı Ödülleri başvuruları

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), bu yıl ikinci kez verilecek YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvurular, 4 Haziran'a kadar yapılabilecek.

Haberler 25.04.2018 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Üstün Baar Ödüllerini vermeye geçen yl baladklarn hatrlatt.

Ödüllerin, yükseköretimin misyonuna uygun, özgün, yenilikçi, üstün nitelikli her türlü bilimsel aratrma ve çalmalar ile gerçekletirilen etkinlikler, desteklenen veya yürütülen bilimsel aratrma-gelitirme projeleriyle ilgili çalma ve uygulamalar tevik etmek amacyla verildiini belirten Saraç, Yeni YÖK olarak, son dönemde gerçekletirdiimiz yenilikçi çalmalar ile de uyumlu olarak iyi uygulamalarn tevik edilerek özendirilmesi ve yaygnlatrlmasn hedefliyoruz. dedi.

Ödüllerin geçen yl ilk kez verilmesine ramen youn ilgi görmesinden duyduklar memnuniyeti ifade eden Saraç, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen YÖK Üstün Baar Ödüllerinin, Cumhurbakanl Külliyesindeki Akademik Yl Açl töreninde, bizzat Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan tevdi edildiini hatrlatt.

- Üç tez ödül alacak

Bireysel ödül kategorisindeki Yln Doktora Tezi Ödülünün fen ve mühendislik bilimleri, salk bilimleri, sosyal ve beeri bilimler alanlarnda olmak üzere üç tez için verileceini kaydeden Saraç, bu kategoride örenci ve öretim görevlisini birlikte ödüllendirdiklerini aktard.

Kurumsal ödüllerin ise Topluma Hizmet Ödülü, Uluslararas birlii Ödülü, Üniversite-Sanayi birlii Ödülü ve Yerel Kalknmaya Katk Ödülü olmak üzere dört kategoride verileceini anlatan Saraç, bu amaçla her bir ödül için özel komisyonlar oluturulduunu ve bavurularn deerlendirilmesinde, bilimsel kriterler ve yenilikçiliin yan sra ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda katklarn da dikkate alndn vurgulad.

kincisi verilecek YÖK Üstün Baar Ödüllerine bavuru yapmak isteyen adaylar, odul.yok.gov.tr adresi üzerinden bavurularn yapabilecek. Geçen hafta balayan 2018 yl bavurular, 4 Hazirana kadar devam edecek.

Ana Sayfaya Git