YÖKDİL başvuruları başladı

Sınav ilkbahar döneminde İngilizce'de fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında, Arapça'da da sosyal bilimler alanında gerçekleştirilecek.

Haberler 09.01.2020 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurumlar Yabanc Dil Snav (YÖKDL) bavurular balad. Bavurular dünden itibaren 16 Ocaka kadar yaplabilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ÖSYM tarafndan ilk kez 3 Kasm 2019da yaplan YÖKDL, Almanca, Arapça, Franszca ve ngilizce dillerinde fen, salk ve sosyal bilimler alanlarnda uyguland.

YÖKDL 2020de ise alana özgü ve YÖKDL 2019a giren aday saylar göz önünde bulundurularak, ilkbahar döneminde (YÖKDL/1) ngilizcede fen, salk ve sosyal bilimler alanlarnda, Arapçada sosyal bilimler alannda, sonbahar döneminde (YÖKDL/2) ngilizcede fen, salk ile sosyal bilimlerde, Almanca, Arapça ve Franszcada ise sosyal bilimler alannda gerçekletirilecek.

BAVURULAR BALADI

Adaylar, dünden itibaren 16 Ocaka kadar bavurularn elektronik ortamda ÖSYM Bavuru Merkezleri araclyla veya bireysel olarak ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.

Adaylar snava ilikin ayrntl bilgiye ÖSYMnin internet sayfasndan ulaabilecek. Adaylarn klavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Martta uygulanacak snav, saat 10.15te balayacak ve 180 dakika sürecek. Bir dönemde sadece bir yabanc dil ve alandan snava girilebilecek. Snav sonuçlar, snavn gerçekletirildii tarihten itibaren 5 yl geçerli olacak.

Ana Sayfaya Git