YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak

Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek

Haberler 07.04.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylda iki kez basl olarak gerçekletirilen Yükseköretim Kurumlar Yabanc Dil Snav (YÖKDL), bu yl ilk kez elektronik ortamda da yaplacak.

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabndan yapt paylamda, Ylda iki kez basl olarak gerçekletirdiimiz YÖKDLi, temel deerlerimizden biri olan snav süreçlerinde yenilikçi olmak ilkemiz gerei bu yl ilk kez elektronik ortamda da uygulayacaz. ifadelerini kulland.

ÖSYMnin internet sitesinden yaplan duyuruya göre, 2022 Elektronik Yükseköretim Kurumlar Yabanc Dil Snav (2022 e-YÖKDL), ngilizcede Fen Bilimleri, Salk Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarnda, 14 Mays 2022de Ankara, stanbul, zmir ve Adanadaki e-snav uygulama binalarnda yaplacak. Snav cevaplama süresi 180 dakika olacak. Adaylar, saat 13.30dan sonra snav binalarna alnmayacak.

Bugün balayan snava bavuru süreci 5 Maysa kadar devam edecek. Adaylar, bavurularn https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek.

Snava alnacak aday says, e-YÖKDL snav binalarnn aday kapasitesi ile snrl olacandan bu snavda kontenjan, Ankarada 4 bin, stanbulda 432, zmirde 84, Adanada 294 olarak belirlendi.

Snav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dahil edilecek. Kontenjan dolduu takdirde adaylarn snav ücretini yatrmas sistem tarafndan engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YÖKDL için snav ücreti ödeme süresi sonlandrlacak.

Öte yandan, adaylarn snavda uygulanacak ara yüzleri önceden tanmas ve sisteme ainalk kazanmas amacyla deneme e-snav hazrland ve adaylarn snavdan önce deneme snavndan yararlanmalarnn önemli olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git