YÖKDİL Sınavı yapıldı

Yükseköğretim tarihinde ilk alana özgü dil sınavı olan ve ilk kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı yapıldı.

Haberler 06.03.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKDL Snav, 30 ilde saat 09.30da balad. Snavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Deerlendirilme, 100 puan üzerinden yalnzca doru cevaplar dikkate alnarak yaplacak. Yanl yantlar snav sonucuna etki etmeyecek. Snav sonuçlar yokdil.yok.gov.tr adresinden açklanacak.

- lk akademik dil snav

Alana özgü ilk akademik dil snav YÖKDL, mevcut Yabanc Dil Snavnn (YDS) yannda, adayn alanndaki (fen, sosyal ve salk) ngilizce yeterliliini belirlemeye yönelik akademik yabanc dil snav nitelii tayor.

YÖK tarafndan balatlan YÖKDL Snav, Anadolu ve Ankara üniversiteleri i birliiyle hazrland. Snav sorular Ankara Üniversitesince hazrlanrken, snavn organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekletirdi.

Snava yükseköretim kurumlarndaki lisansüstü eitim ve doçentlik snavna bavurmak isteyen adaylar bata olmak üzere, yabanc dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterlilii puan istenen örenciler ve dier adaylar da katlabiliyor.

Ana Sayfaya Git