YÖKDİL Sınavı'na başvurular başladı

ÖSYM tarafından 3 Kasım'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na başvurular 13-23 Eylül'de alınacak.

Haberler 14.09.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce YÖKün koordinasyonunda Anadolu ve Ankara Üniversitelerince yaplan ve ilk kez bu yl ÖSYM tarafndan uygulanacak YÖKDL için adaylar bavurularn elektronik ortamda ÖSYM Bavuru Merkezleri araclyla veya bireysel olarak ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek

HABER MERKEZ

Bu yl ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca düzenlenecek Yükseköretim Kurumlar Yabanc Dil Snavna (2019-YÖKDL) bavurular balad.

ÖSYMnin internet sitesinde, daha önce Yükseköretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda Anadolu ve Ankara Üniversitelerince düzenlenen ve bu yln sonbahar döneminden itibaren ÖSYM tarafndan uygulanmaya balanacak YÖKDLe ilikin duyuruya yer verildi.

Buna göre, 3 Kasmda uygulanacak 2019-YÖKDL için bavurular 13-23 Eylülde alnacak. Adaylar, bavurularn elektronik ortamda ÖSYM Bavuru Merkezleri araclyla veya bireysel olarak ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.

SINAV BAVURULARI

Snava ilikin ayrntl bilgiye ÖSYMnin internet sitesinde yaymlanan 2019-YÖKDL klavuzundan ulalabilecek. YÖKDL için geç bavurular da 2 Ekimde alnacak.

YÖK ve ÖSYM arasnda imzalanan protokol uyarnca ÖSYM tarafndan yaplacak snav, YÖK ve kurumlar ile geçerlilii kendi mevzuatlarnda kabul edilmi dier kurum ve kurulular tarafndan aranan yabanc dil koulunun salandn belgelendirmek amacyla fen bilimleri, salk bilimleri ve sosyal bilimler alanlarnda Almanca, Arapça, Franszca ve ngilizce dillerinde uygulanacak.

Snav, saat 10.15te balayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecek. YÖKDL için bir dönemde sadece bir yabanc dil ve alandan snava girilebilecek. Snav sonuçlar snavn gerçekletirildii tarihten itibaren 5 yl süreyle geçerli olacak.

Ana Sayfaya Git