YÖKDİL sonucları açıklanıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "Merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken sürenin bitiminde sonuçlar açıklanacaktır. YÖKDİL sınavımızın sonuçları yakın zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarımızla paylaşılacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Haberler 23.03.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKün yazl açklamasna göre, YÖK Bakan Saraç, sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan YÖKDL snavna ilikin paylamda bulundu.

Alana özgü dil yeterliliini belirlemeye yönelik yeni bir snav olan YÖKDLe 100 bine yakn kiinin bavurduunu ve ilk snavn 5 Martta baaryla gerçekletirildiini ifade eden Saraç, akademinin talebi ve beklentisi olan bu snav gerçekletirdikleri için mutlu olduunu kaydetti.

Snavn gerçeklemesinde katklar olan Ankara ve Anadolu üniversitelerine teekkür eden Saraç, u ifadeleri kulland:

Merkezi snavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken sürenin bitiminde sonuçlar açklanacaktr. YÖKDL Snavmzn sonuçlar yakn zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarmzla paylalacaktr. Bununla birlikte YÖKDL Snavnn sonuçlarnn ilan edilmesine ksa bir süre kala ham sonuçlara baktmzda YDSye göre baar orannn ciddi bir ekilde yükseldiini görmekteyiz. Bundaki en büyük amil, YÖKDLin alana özgü olmas ve alann terminolojisini sorgulamasdr.

Snavn içeriine bal olarak ortaya çkan baar oranna bakldnda, akademi lehine ne kadar isabetli bir karar aldklarnn anlaldna dikkati çeken Saraç, YÖKDL Snavna girenlerin çounluunun akademisyen olduunun görüldüünü belirtti.

Saraç, açklamasnda unlar kaydetti:

Doktora yapmak isteyen örencilerimizin önemli bir ksmnn ilk kez yaplan bu snavdan haberdar olmadklar için snava giremedikleri de örenilmitir. Doktora yapmak isteyen örencilerimizin çeitli vastalarla kurulumuza youn bir ekilde ilettikleri YÖKDL Snavnn ikincisinin yaplmas yönündeki taleplerini ilgili kurullarmzda görüeceimizi belirtmek isterim. Örenci ve akademisyen dostu Yeni YÖK olarak yükseköretimde kalite odakl uygulamalara imza atmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git