YÖK'e kontenjanları azaltma teklifi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığınca yapılan ihtiyaç analizlerine göre, öğretmenlik ve bazı sağlık programlarının kontenjanlarının azaltılması talebi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulunda ele alınacak.

Haberler 12.04.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKten yaplan açklamaya göre, yükseköretim alannda ihtiyaç odakl planlamalar yapmak, yeni açlacak programlar ve belirlenecek kontenjanlarla ilgili politikalar gelitirmek üzere oluturulan Yükseköretim Eitim Programlar Danma Kurulunun bu ylki üçüncü toplants, Yükseköretim Kurulu Bakanlnda gerçekletirildi.

YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç bakanlnda düzenlenen toplantya, YÖKten ilgili temsilciler ile MEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Salk Bakanl, Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakanl, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliinden yetkililer katld.

Toplantda, MEB ve Salk Bakanl tarafndan YÖKe iletilen Türkiyenin insan gücü ihtiyaç projeksiyonlar görüüldü.

- Kontenjanlar deerlendirilecek

MEB tarafndan YÖKe iletilen gelecek yllara ilikin öretmen ihtiyaç projeksiyonuyla ilgili saysal verilerin mevcut öretmenlik programlar kontenjanlaryla karlatrlmasnn yapld toplantda, MEBin öretmenlik programlarna ilikin kontenjanlarn azaltlmas teklifi de görüüldü.

Toplantda ayrca Salk Bakanlnca YÖKe iletilen salk mesleklerine ilikin mevzuatta yer alan tanmlamalar ve bu mesleklerde gelecee yönelik insan gücü ihtiyaç planlamalar ele alnd.

Salk Bakanlnn baz salk programlarnn kontenjanlarnn tedrici olarak azaltlmas yönündeki teklifi de toplantda deerlendirildi.

Toplant sonucunda, MEB ve Salk Bakanlnca yaplan ihtiyaç analizlerine göre, öretmenlik ve baz salk programlarnn kontenjanlarnn azaltlmasnn YÖK Genel Kuruluna teklif edilmesi kararlatrld.

Ana Sayfaya Git