YÖK'te değişim!

YÖK Genel Kurulu, Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında ilk kez video konferans yöntemiyle toplandı.

Haberler 22.05.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK Bakan Yekta Saraç Önümüzdeki günlerde, yükseköretimimizin son dönemlerdeki kazanmlarn kaybetmemek ve üniversitelerimizi bu küresel, yeni ve zor sürece hazrlamak için aldmz yenilikçi ve yapsal deiiklikleri de barndran nitelikteki kararlarmz açklayacaz

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, yükseköretime ilikin alnan yenilikçi ve yapsal deiiklikleri de barndran kararlarn açklanacan bildirdi.

YÖK Bakan Saraç, Twitter hesabndan yapt paylamda, Yükseköretim Genel Kurulunu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda ilk kez video konferans yöntemiyle gerçekletirdiklerini belirtti.

Kurul üyeleriyle salgn sürecindeki yükseköretime ilikin kapsaml deerlendirmelerde bulunduklarn aktaran Saraç, u açklamalarda bulundu:

YAPISAL DEKLK

Daha öncede beyan ettiimiz gibi ülkemizdeki küresel salgn sürecinde yükseköretimimizi örenci merkezli yönetmeye, örencilerimizin ve yükseköretim kurumlarmzn salgndan en az ekilde etkilenmesine çalyoruz. Üniversitelerimizden gelen talepleri bu süreç içerisinde de hzla deerlendirmeye devam ediyor ve Kurul toplantlarn kesintisiz olarak sürdürüyoruz.

Önümüzdeki günlerde, bata yabanc uyruklu örenci saymzdaki olaanüstü art olmak üzere yükseköretimimizin son dönemlerdeki kazanmlarn kaybetmemek ve üniversitelerimizi bu küresel, yeni ve zor sürece hazrlamak için aldmz yenilikçi ve yapsal deiiklikleri de barndran nitelikteki kararlarmz açklayacaz.

Ana Sayfaya Git