YÖK'te Türkçe ve Türk Kültürü Öğretimi Çalıştayı

YÖK tarafından yabancılara ve Türk soylu vatandaşlara verilen Türkçe ve Türk Kültürü öğretiminin ele alınması amacıyla çalıştayı yapıldı.

Haberler 25.02.2018 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), yabanclara ve Türk soylu vatandalara verilen Türkçe ve Türk Kültürü öretiminin ele alnmas amacyla Türk Soylulara ve Yabanclara Türkçe ve Türk Kültürü Öretimi çaltay düzenlendi.

YÖKten yaplan yazl açklamaya göre, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet iman bakanlnda, yabanclara ve Türk soylu vatandalara verilen Türkçe ve Türk Kültürü öretiminin etraflca ele alnmas amacyla gerçekletirilen çaltayda, Türkçe öretimi üzerine çalmalar olan öretim üyeleri sunum yapt.

TÜRKçE VE TÜRK KÜLTÜRÜ

Sunumlarn ardndan Yurt Dnda Yaayan Türk çocuklarnn Türkçe ve Türk Kültürünü Örenmede Karlatklar Sorunlar ve çözüm Önerileri, Yabanclara Türkçe Öretimiyle lgili Lisansüstü Eitim Programlarnn Kapsam ve Yürütülmesiyle lgili Sorunlar ve çözüm Önerileri ve Üniversitelerde Uluslararas Örencilere Türkçe Öretiminde Karlalan Sorunlar ve çözüm Önerileri balkl toplantlar gerçekletirildi.

çaltayn sonunda, yabanclar için Türkçe ve Türk kültürü öretimi yüksek lisans programlarna örenci kabul koullar, programlardaki mevcut derslerin adlar ve içerikleri, önerilen yeni derslerle ilgili tanmlar, Türkçe öretimi programlarnda kazanm alanlar, yurt dnda yaayan Türk çocuklarna yönelik açlabilecek yüksek lisans programlarnda yer almas öngörülen dersler ve içerikleri, Türkçe öretimi, uygulama ve aratrma merkezlerinin uluslararas örencilere Türkçe öretiminde karlatklar sorunlara ilikin önerilerde bulunuldu.

çaltaya, Yabanclara Türkçe Öretimi, Yabanc Dil Olarak Türkçe Öretimi, Yabanclar çin Türkçe Öretimi adlar altnda yüksek lisans program bulunan üniversitelerden öretim üyeleri, üniversitelerin Türkçe Öretimi Uygulama ve Aratrma Merkezinde (TÖMER) görev yapan öretim elemanlar ile Yurtd Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanl ve MEB Avrupa Birlii ve D likiler Genel Müdürlüünden yetkililer katld.

Ana Sayfaya Git