YÖK'ten görevlendirmelere ilişkin yönetmelik değişikliği

Devlet yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrosunda fiilen 6 yıl hizmeti olan öğretim üyelerine yurt içinde veya yurt dışında Ar-Ge niteliğinde çalışmak üzere bir yıl süreyle ücretli izin verilebilecek.

Haberler 11.01.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunun (YÖK), Yurt çinde ve Yurt Dnda Görevlendirmelerde Uyulacak Esaslara likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, YÖKün 7 Kasm 1983 tarihli Yurt çinde ve Yurt Dnda Görevlendirmelerde Uyulacak Esaslara likin Yönetmeliinin 5inci maddesinin birinci fkrasnn (a) ve (d) bentleri deitirilerek (b) bendi yürürlükten kaldrld.

GÖREVLENDRME DET

Söz konusu deiiklikle, devlet yükseköretim kurumlarnn öretim üyesi kadrosunda fiilen 6 yl hizmeti bulunan öretim üyelerine yurt içinde veya yurt dnda Ar-Ge niteliinde çalmak üzere, ilgili yönetim kurulunun görüü ve hizmetin aksamamas için gerekli tedbirlerin alnmas kaydyla üniversite yönetim kurulu karar ile öretim üyesinin hazrlad çalma program deerlendirilerek bir sene ücretli izin verilebilecek.

kinci kez ücretli izin kullanlabilmesi için öretim üyesinin, birinci iznin sona erdii tarihten itibaren asgari 6 yl süreyle bir devlet yükseköretim kurumunda görev yapmas gerekecek.

Ayrca aratrma görevlileri de üniversitede en az bir sene görev yapmas artyla yurt dnda bir yla kadar görevlendirilebilecek.

Ana Sayfaya Git