YÖK'ten, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağ için soruşturma kararı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), hakkında soruşturma yapılmasına karar verilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ için YÖK Genel Kurulu'nun 10 Ağustos 2020 tarihinde acil olarak toplanacağını açıkladı.

Haberler 10.08.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKten yaplan yazl açklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüünce 7 Temmuz 2020 tarihinde öretim görevlisi kadrosu çklan ilanda özel artlarn kiiye özel olarak belirlenerek rektörün eini tarif eder ekilde olmas nedeniyle; yükseköretimin teamül ve etik ilkeler ile badamayacak nitelikte davranlar ile güvenirlii zedelenen rektör hakknda Yükseköretim Kurulu Bakanlnn 7 Austos 2020 tarihli talimat ile Yükseköretim Denetleme Kurulunca soruturma yaplmas uygun bulunmutur denildi.

Açklamada, 2017 ylnda yine ayn üniversitede rektörün einin enstitü sekreterlii görevine atanmas konusunda YÖK tarafndan yaplan uyar neticesinde, atamann üniversite tarafndan geri çekildii anmsatld.

MÜSAMAHA GÖSTERLMEYECEN FADE EDERZ

Konuyu görümek üzere YÖK Genel Kurulunun 10 Austosta acil toplanaca kaydedilen açklamada, Rektörün durumu bu toplantda acil olarak deerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camiann itibarn zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranlara asla müsamaha gösterilmeyeceini kesin bir dille ve uyar mahiyetinde ifade ederiz denildi.

Ana Sayfaya Git