YÖK'ten tercih döneminde öğrencilere büyük destek

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, "YÖK çatısı altında, 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleştirilecek Sanal Fuarda, okumak istediğiniz üniversite ile ilgili merak ettiğiniz hususları canlı sohbet ortamında üniversitelerimizin yetkililerinden öğrenebileceksiniz" dedi.

Haberler 04.08.2020 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu Bakanl (YÖK) tarafndan bu yl üniversite tercihi yapacak adaylar için süreci kolaylatrmak amacyla üniversitelerin ve programlarnn tantlmasna yönelik dijital ortamda sanal fuar düzenlenecei açkland. Açklamay YÖK Bakan Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, resmi sosyal medya hesab üzerinden duyurdu. 4-7 Austos tarihlerinde bir sanal fuar düzenleneceini aktaran Saraç, Sevgili örenciler, öncelikle Yükseköretim Kurumlar Snavnda göstermi olduunuz baardan dolay sizleri tebrik ediyorum. Bugünlerde program ve üniversite tercihi balamnda geleceiniz açsndan önemli bir karar verme sürecindesiniz. çinde bulunduunuz artlar da dikkate alarak, üniversite tercihi yapacak adaylarmza bu süreci kolaylatrmak için Üniversiteni Kefet YÖK Sanal Fuar 2020 adyla üniversitelerimizi dijital platformda size tantmak amacyla bir fuar düzenleyeceiz dedi.

TERCH DESTE

Üniversiteni Kefet YÖK Sanal Fuar 2020 adyla düzenlenen Fuarla YÖK, örencilere, Covid-19 salgn nedeniyle olas riskleri en aza indirgeyerek tercih edecei üniversiteyi ve program dijital ortamda yakndan tantmay hedeflendiini aktaran Saraç, YÖK çats altnda, 200 yükseköretim kurumunun katlm ile gerçekletirilecek Sanal Fuarda, okumak istediiniz üniversite ile ilgili merak ettiiniz hususlar canl sohbet ortamnda üniversitelerimizin yetkililerinden örenebileceksiniz. Bu Fuarn, tercih sürecinizi kolaylatracana, daha doru bir program ve üniversite tercihi yapabilmenize katk salayacana inanyoruz. Yapacanz tercihin size, ailenize ve ülkemize hayrlar getirmesini temenni ediyorum ifadelerini kulland.

Ayrca YÖKten edinilen bilgiye göre, 200 yükseköretim kurumunun katlm ile gerçekletirilecek Sanal Fuarda, yükseköretim kurumlar canl tantm etkinlikleri yapabilecekler, örenci adaylaryla sesli ve görüntülü görüme gerçekletirebilecekler; örencileri merak ettikleri hususlarda canl sohbet yoluyla da bilgilendirebilecekler.

Üniversite tercihi yapacak gençlere yükseköretim kurumlar, programlar, bölümler, konaklama ve burs imknlar, sosyal ve kültürel faaliyetler bata olmak üzere yükseköretim potansiyelinin ve örencilere sunulan imknlarn anlatlmasnn hedeflendii Fuara https://sanalfuar.yok.gov.tr adresi üzerinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git