Öğrenciye kayıt dondurma hakkı!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan yeni kararla, Kovid-19 nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrencilerin talep etmeleri halinde 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde kayıtlarını dondurabilmesine; tez savunma ve yeterlik sınavlarının ise denetlenebilir olma ve kayıt altına alınmak şartıyla video konferans gibi dijital imkanlar ile yapılabilmesine imkan sağlandı.

Haberler 02.04.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK tarafndan, rektörlüklere gönderilen yazda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üniversitelerde 2019-2020 eitim ve öretim yl bahar döneminde yüz yüze eitim yaplmamas yönünde alnan karar hatrlatld.

Bu kapsamda üniversitelerde eitim, sadece uzaktan öretim, açk öretim ve dijital öretim yöntemi ile yaplacak ve derslerin teorik ksmlarnn gerekli teknik alt yap ve yeterlie sahip olmalar halinde uzaktan ve dijital öretim yöntemle yaplmas konusunda üniversiteler yetkili olacak.

KAYIT DONDURMA

Yazya göre, koronavirüs nedeniyle ikametgahlarna dönen baz örenciler, bulunduklar yerlerde internet eriimi, bilgisayar temini gibi olanaklar salamakta zorlandklarn belirterek YÖKten, uzaktan devam edemedikleri dersler nedeniyle maduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Yükseköretim Kurulunun dünkü toplantsnda, Kovid-19un bahar dönemi eitimi baladktan sonra ortaya çkmas ve baz örencilerin uzaktan öretime devam etme imkanlarnn olmad da göz önünde bulundurularak baz yeni kararlar alnd.

Buna göre, önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde örenim gören örenciler, talep etmeleri halinde 2019-2020 eitim öretim yl bahar döneminde kaytlarn dondurabilecek. Kayt dondurulan süre, azami süreden saylmayacak.

Lisansüstü eitimde tez aamasnda olan örencilerin tez döneminde öretimlerine uzaktan devam edebilmelerine ya da kayt dondurma ileminden yararlanp yararlanamayacaklarna, tez danmannn görüü alnarak üniversite yönetim kurulunca karar verilecek.

Bu süreçte, tez döneminde olup azami süresi biten örenciler için eitime ara verilen süre kadar ilave süre verilecek.

SINAV TARHLER

Tez teslim, savunma ve yeterlik snav tarihlerinin belirlenmesinde Kovid-19un etki süreci ve örencinin artlar dikkate alnacak.

Tez savunma ve yeterlik snavlar, denetlenebilir ortam ve artlarda gerçekletirilmesi ve kayt altna alnmas artyla dijital imkanlar ile yaplabilecei gibi örenciler, bu konuda erteleme ve kayt dondurma imkanndan da yararlanlabilecek.

YÖK yetkilileri, tez örencilerinin savunma ve yeterlik snavlarnn dijital imkanlar ile yaplmasnda video konferans ve dier canl balant teknolojilerinin kullanlabileceini belirtti. Bununla birlikte örencilerin bu konuda erteleme ve kayt dondurma imkanndan da yararlanlabileceine karar verildi.

YÖKün kararlar, 2019-2020 akademik yl bahar dönemi ile snrl olacak.

Ana Sayfaya Git