YÖK'ten Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere Müjde

YÖK, YKS için yaptığı açıklamada, "Tercih yapacak adayların lehine barajları genişlettik." ifadesini kullandı. Buna göre, hukuk, mühendislik, mimarlık, tıp ve öğretmenlik programlarının baraj sıralamaları yükseltildi.

Haberler 05.08.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK, YKS ile ilgili yeni bir düzenleme yapt. Buna göre, hukuk, mühendislik, mimarlk, tp ve öretmenlik programlarnn baraj sralamalar yükseltildi.

ETMN NTELNN ARTTIRILMASINA BÜYÜK ÖNEM ATFEDYORUZ

Yükseköretim Kurulundan (YÖK) yaplan açklama u ekilde:

Yeni YÖK olarak yükseköretim sistemimizde eitim-öretimin niteliinin arttrlmasna büyük önem atfediyor ve bu maksatla düzenlemeler gerçekletiriyoruz. Konuyla ilgili paydalarmzn fikirlerini alarak yaptmz bu düzenlemeler, eitim-öretim süreçlerimizingirdilerine, içeriklerine ve çktlarna odaklanyor.

BAARI SIRASI SINIRLARI 2015 ÖSYSDE UYGULANMAYA BALAMITI

Bu düzenlemeler kapsamnda hatrlanaca üzere meslek icrasna yönelik baz programlara örenci kabulünde baar srasna göre snrlama uygulamas balatlm ve ilk olarak tp ve hukuk programlarnda baar sras snrlar belirlenmi ve 2015 ÖSYSde uygulanmaya balamt. Ayn balamda mühendislik ve mimarlk alanndaki programlar için baar sras snrlamas 2016 ÖSYSde, öretmenlik programlar için ise 2017 ÖSYSde hayata geçirilmiti. Bu uygulamalarmzn toplumun farkl kesimleri tarafndan kabul görmü olmas, paydalarmzn bu uygulamay tasvip etmi olmas, eitim-öretimin kalite çtasn yükseltme yolunda attmz bu admn doru bir adm olduunu teyit etmitir. Nitekim dier baz programlar için de ayn dorultuda karar alnmas noktasnda gerek akademi camiamzn gerekse ilgili paydalarn talepleri kurulumuza intikal ediyor.

YKS SONUçLARI BRKAç GÜN ÖNCE AçIKLANDI

Ülkemizin, her düzeyde nitelikli insan kaynana ihtiyac olduu noktasndan hareket ederek, ezbercilii deil, temel yeterlikleri önceleyen, sözel ve saysal alanlarda muhakeme ve analizi öne çkarmay hedefleyen bir anlayla ilk kez 2018de gerçekletirdiimiz Yükseköretim Kurumlar Snavnn (YKS) sonuçlar birkaç gün önce açkland.

ASGAR BAARI SIRALAMASI SINIRLARI YENDEN BELRLEND

Açklanan snav sonuçlar, kontenjanlar ve farkl puan türlerinde tercih hakk kazanan örenci havuzunun genilemi olmas durumu birlikte analiz edildi. Bu analizler sonucunda örencilerimizin lehine olmak üzere önceki yllarda yürürlüe konulan baz programlara ait baar sras snrlamalarnn kalite önceliimizden sarfnazar edilmeksizin geniletilmesi uygun görülmü ve ilgili programlarn tercih edilebilmesi için gerekli olan asgari baar sralamas snrlar bu yl için aadaki ekilde belirlendi.

Program Türü lgili Puan TürüBaar Sras

Hukuk programlar EA En düük 190 bininci (190.000)

Mühendislik programlar *SAY En düük 300 bininci (300.000)

Mimarlk programlar SAY En düük 250 bininci (250.000)

Tp programlar SAY En düük 50 bininci (50.000)

Öretmenlik programlar ** lgili Puan Türünde En düük 300 bininci (300.000)

*: (Orman. Ziraat. Su Ürünleri Fakülteleri programlan ile Aaç leri Endüstri Mühendislii programlan hariç; Ziraat Fakültelerinin Gda Mühendislii programlan dhil)

**: (Rehberlik ve Psikolojik Danmanlk program dhil)

Ana Sayfaya Git