YÖK'ten üniversitelerin akademisyen kadrolarına takviye

YÖK Başkanı Saraç: "İhraçların yoğun yaşandığı üniversitelerin öğretim üyesi kullanma izin taleplerini hiç bekletmeden hatta üniversitedeki süreçlerden çok daha kısa bir süre içerisinde sonuçlandırıyoruz. Çok hızlı bir şekilde de kadro takviyeleri yapıyoruz" dedi.

Haberler 18.02.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç yaanan üniversitelerin öretim üyesi kullanma izin taleplerini hiç bekletmeden hatta üniversitedeki süreçlerden çok daha ksa bir süre içerisinde sonuçlandrdklarn, çok hzl bir ekilde de kadro takviyeleri yaptklarn bildirdi.

Saraç, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminin ardndan KHK ile üniversitelerden ihraçlara ilikin açklama yapt.

Darbe giriiminin ardndan yükseköretim kurumlarndan ihraçlar yaandn belirten Saraç, Elbette bizim birinci vazifemiz, bu ihraçlarn yükseköretim kurumlarnda sürdürülen eitim öretim faaliyetlerine bir sekte vurmamas. Bunun için YÖKün tedbirler almas gerekiyor. Yükseköretim Kurulu da bu uurla bir müddetten beri bir çalma sürdürüyor. Bu hafta da dahil, özellikle ihraçlarn youn yaand üniversitelerin rektörlerini YÖKe davet ediyoruz. Onlarla istiareler yapyoruz. Onlarla birlikte bu ihraçlarn eitim öretimine sekte vurmamas, örencilerin eitimlerinde nitelik kaybna urayarak madur olmamas için almamz gereken tedbirleri masaya yatryoruz, müzakere ediyoruz ve çok hzl bir ekilde de kadro takviyeleri yapyoruz. ifadelerini kulland.

Saraç, ihraçlarn youn yaand üniversitelerin öretim üyesi kullanma taleplerini hiç bekletmeden hatta üniversitelerdeki süreçlerden çok daha ksa bir süre içerisinde sonuçlandrdklarn bildirdi.

Öretim üyeleri dndaki aratrma görevlisi, okutman, öretim görevlisi kadro ihtiyaçlarnn da her yl belirlendiini dile getiren Saraç, Mevzuat bunu YÖKün planlamasna brakarak üniversitelere tevzi yaplmasn öngörüyor. Öretim üyesi dndaki bu kadrolarn da üniversitelere datmnda ihraçlar çok önemli hatta birincil derecede bir faktör olarak deerlendiriyoruz. çünkü üniversitelerimizde bir eitim öretim eleman, akademik eleman sknts yaanmamas için tedbir almamz lazm. Bunu da alyoruz. Aratrma görevlisi, okutman, öretim görevlisi datmnda da buna da dikkat ediyoruz. diye konutu.

hraç edilen akademisyenler arasnda danmanlk yapanlarn bulunduunu hatrlatan Saraç, Danmanlktaki snrlar da dahil olmak üzere baz kararlarmz yeniden gözden geçiriyoruz. hraç edilen akademisyenlerin üzerindeki danmanlklarn o üniversitede ilgili enstitülerce baka öretim üyelerine devrinde kstlar varsa o kstlarn kaldrlmasna yönelik de bir dizi kararmz var. dedi.

Tez danmanlklarnda eitimin kalitesini salamak üzere her öretim üyesinin üzerinde belirli sayda örencinin olabileceine yönelik kararn bulunduunu hatrlatan Saraç, Burada bir esneklik oluturmak üzere baz kararlar aldk. bilgisini paylat.

Süreci üniversite rektörleri ile yürüttüklerini anlatan Saraç, Eitim ve öretimdeki niteliin darbe teebbüslerine ramen daha da yükselerek devam edecei hususunda bir kanaat tayorum. Eitim öretimde kalite çtasn yükseltmeye yönelik gayretlerimizi bu darbe teebbüsü durdurmad. deerlendirmesini yapt.

Yükseköretim kurumlarnda bir taraftan bata FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiinin altn çizen Saraç, Dier taraftan da eitim öretimdeki nitelik kaybnn yaanmamasnn artlarn, tedbirlerini oluturuyoruz. diye konutu.

Yükseköretim camiasnn ve üniversitelerde eitim öretim gören örencilerin ebeveynlerinin gönüllerinin rahat olmasn isteyen Saraç, Yükseköretim Kurulu olarak eitim öretimde bu ihraçlarn zaaf oluturmamas için gerekli bütün tedbirleri alyoruz, almaya da devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git