YÖK’ten yüz yüze öğretim hareketi

YÖK, üniversitelerde yüz yüze öğretimin başlatılması için harekete geçti

Haberler 20.05.2021 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK), Salk Bakanlna gönderdii yaz ile üniversitelerde yüz yüze eitimin balatlabilmesi için yükseköretim kurumlarndaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öretimde okuyan örencilerin bu yln eylül ayna kadar alanmalarnn tamamlanmasn istedi.

Yükseköretim Kurulundan, Salk Bakanlna gönderilen yazda, bütün dünya ülkeleri ile birlikte Türkiyenin de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgn ile bir yl akn süredir mücadele ettiine dikkat çekildi.

Salk sisteminin güçlü alt yaps, bata Salk Bakanl olmak üzere ilgili kurumlarn ve salk çalanlarnn fedakarca gayretleri ve etkin yönetiim sayesinde küresel salgn ile mücadelede ülkenin baarl olduunun görüldüü vurgulanan yazda, bununla birlikte topyekun normalleme sürecine geçilmesinin ancak alanmann yaygnlamasyla mümkün olaca belirtildi.

YÜZ YÜZE ÖRETM

YÖKün yazsnda, unlar kaydedildi:

Bu balamda ülkenin kalknma hedeflerine ulamasnda önemli bir yeri olan yükseköretim sistemimizde, eitim ve öretim faaliyetlerinin bütünüyle normallemeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköretim kurumlarmzda yüz yüze verilen örgün eitim ve öretim faaliyetlerinin 2021-2022 eitim döneminde balatlabilmesi ve salkl bir ekilde yürütülebilmesini temin için yükseköretim kurumlarnda görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eitimde okuyan örencilerimizin de öncelikli alama programna dahil edilmesi önem tamaktadr. Aksi takdirde özellikle bata salk olmak üzere uygulamal eitim alanlarndan mezun olacaklarn meslek icralarnda telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir.

Buna göre, yükseköretim kurumlarndaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öretimde okuyan örencilerimizin 2021 Eylül ayna kadar alanmalarnn tamamlanmas hususunda gereini önemle arz ederim.

Ana Sayfaya Git