Yönetmelik tepkisi

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapacağı belirtilen değişikliklere, rehber öğretmenler ve sendikalardan tepki geldi.

Haberler 28.04.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn yönetmelik deiiklii ile rehber öretmenlerin çalma saatlerini arttraca, Rehberlik ve Psikolojik Danma Hizmetleri biriminin adn Rehberlik Hizmetleri olarak deitirecei iddialar üzerine yurt çapnda rehber öretmenlerden tepki geldi. Mevcut yönetmelie göre rehber öretmenler örencilere okulda snf öretmenleri tarafndan uygulanacak rehberlik uygulamalarn planlyor, çocuklarn bireysel yeteneklerini ölçüyor ve yeni gelen örencilerin dosyalarn inceliyor.

REHBER ÖRETMENLER

Ayrca, kaynatrma örencisi ya da özel eitime ihtiyaç duyan örenci varsa rehber öretmen farkl eitim programlar planlyor ve yürütülmesine rehberlik ediyor. Bunlarn yannda rehber öretmenler, pedagojik formasyonlar uygun ise okul psikolojik danmanl görevini de yerine getiriyor. Yeni yönetmelikte ise iddialara göre rehber öretmenlerin derslere girmesi, nöbetçi öretmenlik yapmas ve çalma saatlerinin haftalk 30 saatten 40 saate çkarlmas gibi deiiklikler öngörülüyor.

YÖNETMENLE TEPK

Yönetmelik ile getirilecek düzenlemelere dair rahatszln ifade eden rehber öretmenler, çalma saatlerinin artrlmasyla verimin düeceini, nöbetçi öretmen olduklar takdirde, uygunsuz hareketini tespit ettikleri örenciyi hem disipline veren hem de psikolojik durum raporunu hazrlayacak taraf olacaklarn, bunun da uygun olmadn söylüyor. Ayrca rehber öretmenlerin akademik eitimlerinin snfta derse girmeye uygun olmad, bunun bo ders dolduracak joker öretmen yaratma çabas olduu da iddialar arasnda yer alyor.

Ana Sayfaya Git