YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Geçiş Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) tamamlandı.

Sınavın son oturumu YDT sona erdi

Haberler 02.07.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 02.07.2018 - 09:34

AYTye girecek örenciler sabah erken saatlerde snava gireçeklerin okullara akn etti. Kimlik kontrolü yaplan örenciler tek tek snavlarn yapld salonlara alnd. 10.15 itibaryla balayan snav, 180 dakika sürdü. Hava scaklklarnn 47 dereceyi gösterdii kentte aileler parklarda, aaç gölgelerinde çocuklarn beklerken örenciler de snflarda hem sorular çözmeye çalt hem de scakla mücadele etti.

SICAKLARLA BOUTULAR

kinci oturumdan çkan Frat Can an, çou snfta perde olmadndan dolay scakln etkisini hissettiklerini vurgulayarak, Edebiyat kolayd ama matematikte daha çok bilgiye dayal sorular vard. Genel anlamda beklediimden iyi geçti. çou snfta perde falan olmad için scaklk vuruyordu onun için zaman açsndan bizi etkiledi dedi.

Muhammed Bayar da scakln kendilerini baya etkilediini dile getirerek, Eit arlkçym. Snav sistemi deiti ama geçen yla oranla bu yl TYT bölümü biraz daha zordu. Süre sknts yaadk. Zaten ülkede eitim sisteminde u an biraz bozukluk var. Terör konusunda iyi bir mücadele var ama eitim sisteminde gerçekten zayfz. Bu konuda Cumhurbakanndan da ricamz iinin ehli bir insan baa getirmesi. kinci snav birincisine göre daha iyiydi diye konutu.

YEENN DIARDA BEKLERKEN

Snavda olan yeenini bekleyen Fatma Ate, iki gündür scak havaya ramen geldiklerini aktararak unlar kaydetti:Hava çok scak. Örencilerimize, bütün gençlerimize dua ediyoruz. Birazck yardmc olsunlar bu gençlere. Snav stresi bir yana psikolojileri bozuk. Bir soruya bir dakika olur mu hiç? Benim yeenim dün bir 20 dakika olsa hepsini yapardm diyor ama yapamad. Zaman çok kstl. Zaten gözlerinden de rahatsz. Yardmc olsunlar.

Snavda en çok matematikte zorlandn belirten Ayegül Ertan, Beklentim fende iyi aslnda ama matematik zordu. Dünkü snav çok daha kolayd dedi. Sözel alan örencisi olduunu söyleyen Fatma Beyza çakar, Ben sözelciydim, saysal çözmedim. Sözel iyiydi. Tarih ve psikolojide birkaç boum oldu. imdi artk sonuçlar bekliyoruz. Hedefim edebiyat diye konutu.

SINAV çOK KÖTÜYDÜ

Üniversite örencisi olduunu ve snava kendini denemek için girdiini belirten Evliya Ekinci, Snav kolayd. çalanln rahatlkla yapabilecei snavd. Saysal da bir komplike sorular vard. Daha çok bilgi ve yorum arlkl sorular giydirmiti. çok güzel bir snavd. Güzel bir sonuç gelirse, güzel bir tercih yapmaya çalacam eklinde konutu.

Nurdan Yücel isimli veli de olunun snava iyi hazrlandn belirterek, Olum inekler gibi ders çalt. Gecesi gündüzü olmad. Sosyal hayat olmad. Daha henüz 18 yanda bir delikanl, hiçbir kafeye gidip arkada ile oturmad. Eminin u anda sonucu alacak. Ona güveniyorum. Dün yaplan snav kolayd dedi.

SÜRE YETERL, SORULAR ZOR GELD

kinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testinden (AYT) çkan örencileri aileleri kapda karlayarak sarld. Baz anneler çocuklarnn binadan çkn cep telefonlaryla kaydetti. Ailelerin de örenciler kadar heyecanl olduu gözlendi. YKSnin önceki günkü oturumundan sonra sorularn uzun oluu ve sürenin yetersizliinde yaknan örenciler, dünkü oturumdan sonra ise sürenin yeterli olduunu, uzun sorulardan çok eleyici sorularn çktn söyledi.

ELEYC SORULAR FAZLAYDI

Örencilerden Rahmi çelik, Snav güzeldi ancak, Matematik ve Geometri zordu. Genelde eleyici sorular vard. Bugün süre fazla bile geldi. lk snavda ise süre yetersizdi. Paragraf arlklyd, bugün ise bilgiye dayal eleyici sorular fazlayd dedi.

Fatma Güngörür ise, çok iyi deildi. Zordu snav. Dünkü gibi deildi, ancak yine de zor geldi. Dün zaman yetmedi, hiç zaman yetmedi, çok uzundu sorular diye konutu.

Berrak Vardarck, paragraf sorularn çktn, kendilerini zorladn söyledi. Matematik ve geometrinin çok zor olduunu belirten Ezgi Gök ise, Fen bölümünde de biyoloji sorular zordu. 11inci snf konular arlktayd. kici oturumda da uzun sorular vard eklinde konutu.

Can çubukçuolu da düne göre snavn daha iyi geçtiini, zamann da yeterli olduunu kaydetti. Örencilerden Fevzi Demirkol ise Snavm iyi geçti. Sorular çok zordu, kolay sorular da vard. Ancak geneli zordu, bilgi arlktayd ve uzun sorular da vard dedi.

ÖNCEK SINAV SSTEM

Abdulvahit Demir Uzun bir zamandr snava çalyorum. Türkçede biraz zorluk çektim, sosyal alanda fazla bir zorluk çekmedim. çalan bir insann rahatlkla yapabileceine inanyorum. Daha önceki snav sistemi biraz daha karkt. YGS, LYS vard, imdi ise pazar günü tek bir snavda bitiriyoruz. Benim açmdan daha rahat oldu. dedi.

Büra Asta ise ten dolay ve dershaneye gitmediim için çalmaya pek vaktim olmad. Biraz da sorumluluklarm vard. Bu yüzden çalmam biraz zaman ald. Snava girdim, iyiydi. Türkçe ve tarih sorular güzeldi. Ama dünkü snavda tarih bilgi istiyordu, bugünkü tarih ise yorum istiyordu. Biraz daha kolayd. Geçen ylki snav biraz daha çelikiliydi. Ama bu ylki daha iyiydi. ifadelerini kulland.

Ben imam hatip lisesi çklym. diyen smail Elita Geçen yaz kursa baladm, o zamandan beri çalyorum. Snavn Türkçe bölümü iyiydi, sosyalde birkaç tane zor soru vard. Matematik ise biz açk uçlu bekliyorduk ama mantksal sorular geldi. deerlendirmesinde bulundu.

Zeynep Erdoan çok emek verdik, zaman sknts yaadk. Türkçeye çok zaman harcadk. Hedefim polis olmak. dedi.

SINAVIN SON OTURUMU

YKSnin üçüncü ve son oturumu olan YDTye bavuru yapan 131 bin 453 aday, 779 binadaki 6 bin 418 salonda snava alnd. Almanca, Arapça, Franszca, ngilizce ve Rusça dillerinde yaplan YDTde her dil için ayr soru kitapç bulundu.

Snavda adaylara 80 soru için 120 dakika cevaplama süresi verildi.

YKSnin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testinin (TYT) dün, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerinin (AYT) bugün sabah ve YDTnin de bu öleden sonra yaplmasyla YKSnin tüm oturumlar tamamlanm oldu. YKS sonuçlar, 31 Temmuzda açklanacak.

Ana Sayfaya Git