Yüksekova'da öğrenci ve sporcular için 2,5 milyon lira harcandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bu yıl öğrenci ve sporcuların ihtiyaçları için 2 milyon 531 bin lira harcama yapıldı.

Haberler 29.12.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde bu yl örenci ve sporcularn ihtiyaçlar için 2 milyon 531 bin lira harcand.

Güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarn ardndan huzur ve güven ortamnn saland ilçede, spor ve eitim kalitesinin artrlmas için çalmalar devam ediyor.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakç, gazetecilere yapt açklamada, göreve baladnda ilçede deiim ve dönüüm için yola çktklarn söyledi.

Kakç, bu yl 2 bin 212 sporcunun eofmanndan ayakkabsna, kayak malzemesinden tekvando malzemesine ihtiyaçlarn karladklarn, bundan sonra da karlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Ayn zamanda ilçedeki tüm örencilere de yardmda bulunduklarn, okullar açldnda yaklak 4 bin 800 örenciye mektup gönderdiklerini anlatan Kakç, sözlerini öyle sürdürdü:

ETME BÜYÜK HARCAMA

Bu mektuplarda örencilerimize, Devlet olarak her ekilde yannzdayz, kendiniz, aileniz ve ülkeniz için çaln dedik. çalmadan kader yazlmayacan bilin. Kaderinizi bilgiyle, bilimle çalarak belirleyin. Bakalarnn size kader yazmasn beklemeyin. Bakalarnn size kader yazmasna da asla izin vermeyin. Gelecein büyük Türkiyesinin kaderini, tarihini birlikte yazalm. Tüm plan ve projelerimizi çocuk ve gençlerimize yönelik yaptk.

Yüksekovada her okulda kitap okuma saati uygulamasn balattklarn anmsatan Kakç, bu kapsamda 25 bin kitab okullara ulatrdklarn ifade etti.

Üniversiteye hazrlanan örencilere de destek olduklarn vurgulayan Kakç, unlar kaydetti:

Tamamn hafta içi kurslarmza dahil ettik. Ayn zamanda köyden gelen örencilerimize öle yemei dahi veriyoruz. Yeter ki ders çalsnlar. Lise son snf ve kurslarmza devam eden yaklak 2 bin 300 örencinin, 52 bin kitap, soru bankas, yaprak testleri ve dier materyalleri bugün itibar ile her birinin sralarndadr. 2017 ylnda sporcularmz ve örencilerimiz için harcadmz rakam 2 milyon 531 bin liradr. Gençlerimize feda olsun, yeter ki çalsnlar. Gençlerimizin gözünde mutluluk ve parlt okunuyor.

Kakç, farkl ortam ve programlarda örencilerle bir araya geldiklerini, gençlerin bu desteklerden memnun olduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git