Yüksekovalı gençler devlet kursuyla üniversiteli oldu

Yüksekova Kaymakamlığının yetiştirme ve destekleme kursları, özel eğitim kurslarına gitme imkanı olmayan gençlerin üniversite hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sunuyor.

Haberler 29.08.2019 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova Kaymakaml, balatt yetitirme ve destekleme kurslar ile gençlerin üniversite hayallerini gerçekletirmelerine yardmc oluyor.

Güvenlik güçlerince sürdürülen baarl operasyonlarn ardndan huzurun saland Yüksekovada, eitim kalitesinin artrlmasna yönelik çalmalar devam ediyor. lçede ekonomik açdan dezavantajl olan, terörden zarar gören örencilere yönelik Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle yetitirme ve destekleme kurslar düzenleyen Kaymakamlk, üniversite snavlarna hazrlanan gençlere etüt salonu ve test çözme alanlar ile iyi bir imkan sunuyor.

çeitli branlarda 14 öretmenin görev ald kurslarda, yardmc kitap, deneme snav ve deneme testi, yemek ve ulam gibi ihtiyaçlar karlayan Yüksekova Kaymakaml, bütün imkanlar örencilerin hizmetine sunarak ekonomik açdan dezavantajl durumlarn ortadan kaldryor.

lçede 2015ten bu yana devam eden kurslarda eitim gören 2 bin 300 örenciden 600ü çeitli bölümlere yerleerek üniversiteli olma hayalini gerçekletirdi.

Terörden zarar gören örenciler younlukta

lçe Milli Eitim Müdürü Servet Canl, AA muhabirine, 2016-2017 eitim ylnn banda Yüksekova Kaymakamlnn desteiyle mezun örencilere yönelik kurslara baladklarn söyledi.

Her yl hem örenci saysnda hem de baar oranlarnda art olduunu belirten Canl, bu yl kursa katlan 600 örenciden 200ünün üniversitelerin çeitli bölümlerine yerletirildiini vurgulad.

Kursta, ilçedeki terör olaylar srasnda teröristlerin evlerine zarar verdii örencilerin younlukta olduunu aktaran Canl, Devletimiz kursa kaynak, doküman, yemek hizmeti ve ulam destei salad. Örencilerimiz, devletin salad bu imkanlarn karln snavlarda baarl olarak verdi. dedi.

Yeni eitim öretim ylnda bu çalmalarna kapsam genileterek devam edeceklerini belirten Canl, Emei geçen Yüksekova Kaymakamlna, gece gündüz örencilerimiz için fedakarca çalan mesai arkadalarma teekkür ederim. Örencilere de akademik yaantlarnda baarlar dilerim. diye konutu.

Kurs sayesinde üniversiteli oldular

Örencilerden Kader Baban, katld kurs sayesinde Marmara Üniversitesi Özel Eitim Öretmenlii Bölümünü kazandn söyledi. Üç yldr snava hazrlandn anlatan Baban, Daha önce baka dershanelere gittim ama destekleme ve yetitirme kursuna kayt yaptktan sonra daha verimli olduumu gördüm. Baka dershanelerde disiplin yoktu ve para verildii için kimse karmyordu. Buras, bu konuda çok avantajl bir yer. dedi.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarn özel kurslara gönderemediini ifade eden Baban, Özellikle kzlar, dershanelere çok fazla gönderilmiyorlar. Buras kzlara çok büyük imkan salyor. Hayallerini gerçekletirebilecekleri bir zemin var. Eitim açsndan üst seviyede. Buras onlar için büyük bir frsat, bunu deerlendirmeliler. eklinde konutu.

yi ki bu kurslara katldm

Lefke Avrupa Üniversitesi Di Hekimlii Bölümünü kazanan Serkan Kotluk, destekleme ve yetitirme kursundan büyük verim aldn, bu sayede üniversite hayalini gerçekletirdiini belirtti. Örencilerden para ödenen yerlerin yerine nitelikli eitimin verildii yerleri tercih etmesini isteyen Kotluk, unlar söyledi:

Rehberlik ve idare ksmn iyice aratrp öyle karar vermek lazm. Ben de öyle yaptm. lk bata deneme snavna girdim. Burada büyük bir disiplinin olduunu görünce kayt yapmaya karar verdim. yi ki buradaki kurslara katlmm. Snav kazandm, istediim bölüme yerletim. çok mutluyum. Yüksekova Kaymakamlna, Milli Eitim Müdürlüüne bize bu imkan saladklar için teekkür ederim.devlet bursu,

Ana Sayfaya Git