Yüksekovalı gençler parkta kitap okudu

Üniversiteli öğrencilerle mezunlardan oluşan bir grup genç, ilçe merkezindeki parkta vatandaşlara dağıttıkları kitaplarla okuma etkinliği düzenledi.

Haberler 30.07.2018 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde üniversiteli örencilerle mezunlardan oluan bir grup genç, parkta vatandalarla birlikte kitap okudu.

Kitap okuma alkanln yaygnlatrmak ve farkndalk oluturmak amacyla bir araya gelen gençler, ilçe merkezindeki Avain Parknda etkinlik düzenledi.

Parktaki vatandalara etkinliin düzenlenme amacn anlatan gençler, daha sonra kitap datt.

Yaklak bir saat süren kitap okuma etkinliiyle ilgili açklama yapan gençlerden Abdullah Bartn, ilçede kitap okuma orannn düük olduunu ifade etti.

Bu konuda farkndalk oluturmak için bir araya geldiklerini belirten Bartn, öyle konutu:

Vatandalara kitap okumay sevdirmek için bu etkinlii yaptk. Böyle mekanlarda, açk havada arkadalar kitap okumaya yönlendirerek hem öz güven alamak hem de kiileri daha bilinçli bireyler haline getirmek için proje balattk. Amacmz, kiiyi kitaba tevik etmek, kitab sevdirebilmektir. Parkta oturan arkadalara kitap vererek aramza katmaya çaltk. Vatandalarla kitap okuma konusunda sohbet etmek istedik. Sa olsunlar bizi krmadlar. Her çocuun, her gencin, her anne babann, her yal amcann elinde bir kitap görebilmeyi istiyoruz.

Ana Sayfaya Git