Yüreklere dokunuyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen "Damla Projesi" kapsamında 8 ülke ile Türkiye'nin farklı illerinden Muş'a gelen gönüllü 40 üniversiteli kız öğrenci, köy çocuklarıyla çeşitli etkinlikler düzenleyip zaman geçiriyorlar.

Haberler 25.09.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankaradan Güney Kurtalan Ekspresi ile 29 saatlik yolculuun ardndan kente gelen ekip, 30 Eylüle kadar çeitli etkinlikler düzenleyecek.

Endonezya, Sudan, Suudi Arabistan, Suriye, Banglade, Irak, Afganistan ve Kazakistan ile Türkiyenin farkl illerinden gönüllü örenciler, ilk gün merkeze bal Kzlaaç beldesinde köy çocuklaryla bir araya geldi.

Kzlaaç mam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte gönüllüler, çocuklar için okulun duvarna çeitli resimler çizdi.

Gün boyu çocuklarla oyun oynayan örenciler, arklar eliinde halay, horon, Ankara havas, kolbast ve çifte telli oynayp elendi.

Köy çocuklarnn yüzlerini boyayan gençler, hem onlar sevindirdi hem de mutluluklarn paylat. Gönüllüler, örencilere balon ve çeitli hediyeler de datt.

Proje Eitmeni ve Koordinatörü Erol Öztamur, AA muhabirine, 8 ülke ile Türkiyenin farkl illerinden 40 örenciyle Mua geldiklerini söyledi.

Muta ilk olarak köy okullarn ziyaret ettik. Ardndan sevgi ve huzur evlerini ziyaret ederek oradaki insanlarla bir gönül ba kurmaya çalyoruz. diyen Öztamur, öyle konutu:

Okulumuzun bahçesinde çocuklarla oyunlar oynadk ve okulun duvarlarna resimler çizdik. 8 ülkeden gelen üniversiteli örenciler var. Bizler tüm dünya insanlar olarak ayn iyilik duygusu altnda toplanabileceimizi göstermeye çalyoruz. Bu iyilik duygusunu paylamak için insanlarn pasaportlara ihtiyac olmuyor. Bizler bunu vurgulamak için Gençlik ve Spor Bakanl olarak tüm dünyada kardeliin, birlikteliin, iyilik duygusunun yaylmas adna çalmalarmza devam ediyoruz.

Muta köy çocuklaryla bir araya geldikleri için mutlu olduklarn dile getiren Öztamur, Buralardaki çocuklar, belki birçou ehir merkezini görmemi alanlarda büyüyor. Kendi köyünün dna çkamayan çocuklara dalarn ve okyanuslarn ardndan geliyoruz. Biz geldik, onlarn gözlerindeki lt hem gönlümüzü hem de geleceimizi aydnlatacak. Bu duygularla çocuklarla beraberiz. Eitimlerinde geri kalmamalar için özellikle hafta sonu köy çocuklarn ziyaret ettik. ifadelerini kulland.

TÜRKYEY çOK SEVYORUM, BENM KNC ÜLKEM GB

Necmettin Erbakan Üniversitesi ktisat Fakültesinde yüksek lisans yapan Sudanl Ayla Abdulkadir de çocuklar mutlu etmek için proje kapsamnda Mua geldim. çok mutlu oldum. çocuklar mutlu olduu için ben de mutluyum. Kendimi daha iyi hissediyorum. çocuklar mutlu etmek bana çok iyi geliyor. diye konutu.

Endonezyal Nadya Larasati de Bursada okuduunu, proje kapsamnda Mua geldiini belirterek, Bugün çocuklarn yüzünü boyadk ve oyun oynadk. çok muhteem bir gün oldu. çok mutluyum ve heyecanlym. Bu benim ilk tecrübem. Yeni çocuklarla tantm için çok heyecanlym. Türkiyeyi çok seviyorum, benim ikinci ülkem gibi. görüünü paylat.

- YÜREKLERE DAMLA DÜMEYE GELDK

Gönüllülerden Meva Akkaya da Gençlik ve Spor Bakanl vesilesiyle Mua ilk kez adm attn anlatt.

Bu topraklardaki tüm damlalarla okyanus olup birleerek daha güçlü, bir ve beraber olmak için geldiklerini ifade eden Akkaya, Kuruyan topraklar slatmaya, yüreklere damla dümeye geldik. çocuklarn yüzündeki bir tebessüm, onlarn içten bak ve bir sarlmasyla scaklk hissettim. Bizim bir parçamz buradaym, biz bu parçamz burada tamamladk. çocuklarla sarldmzda kalplerimiz birleti, bu bize mutluluk verdi. deerlendirmesinde bulundu.

Gönüllülerden Melisa Songur da arkadalar gibi büyük bir mutlulukla geldiini anlatt.

Songur, Buradaki insanlarn yüreine bir parça mutluluk olabildiysek bizim için günümüzün en güzel kardr. çocuklar çok güzel ve muhteemler. Amacmz onlarn yüreine bir damla mutluluk verebilmek. çocuklarn mutluluu bizim mutluluumuz. ifadelerini kulland.

- Y K ONLARI TANIDIK

çocuklardan Semanur Dulun da üniversite örencisi ablalaryla bir araya geldikleri için sevinçli olduklarn dile getirerek, Bugün en mutlu günümüzdü. Ablalarmz bizimle oyunlar oynadlar ve resimler çizdiler. Yüzlerimize ekiller yaptlar. yi ki onlar tandk. eklinde konutu.

Kader çnar Dulun da Ankaradan ablalarmz geldiler. çok mutluyuz, oyunlar oynadk. Resimler yaptk, yüzlerimizi boyadlar. dedi.

Ana Sayfaya Git