Yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK tarafından açıklanan yurt başvuru sonuçları "https://sonuc.kyk.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek. Yerleşen öğrenciler, 17 Eylül'den itibaren yurtlarda barınabilecek.

Haberler 14.09.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), 2018-2019 eitim öretim yl için yurt bavuru sonuçlar açkland. Bavuru sonuçlar https://sonuc.kyk.gov.tr internet adresinden örenilebilecek.

KYK, yurtlarda barnma talebinde bulunan örencilerin yurt bavurularn aldktan 2 gün sonra sonuçlar duyurdu.

Yurt hakk kazanan örencilerin, süresi içinde öncelikle Ziraat Bankas ubelerinden, ATMlerden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranndan ilk kayt ücretini ödemeleri gerekecek.

KYK yurtlarnn aylk ücretleri, 168 lira ile 285 lira arasnda deiiyor. KKTC yurtlarnda bu rakam 300 lira olarak uygulanyor. Süresi içerisinde ilk kayt ücretini ödemeyen örencilerin yurt hakk geçersiz saylacak.

- Yurt kaytlar e-Devlet üzerinden yaplacak

lk kayt ücretini ödeyen örenciler, yurt kayt ilemlerini, e-Devlet ifresi ile turkiye.gov.tr internet adresindeki Yurt Kayt lemleri linkinden taahhütname onay yaparak tamamlayacak. Örencilerin kayt ilemi için yurdun bulunduu ehre gidip bavurma zorunluluu bulunmuyor.

lk kayt ücretini ödeyen örencilerin yurt kayt ilemlerini 19 Eylül çaramba günü saat 23.59a kadar tamamlamalar gerekiyor. Bu tarihe kadar örenciler e-Devlete giri yaparak Yurt Kayt lemleri linkinden taahhütname onay yapabilecek. lk yerletirme sonras yerleen örenciler, 17 Eylülden itibaren yurtlarda barnabilecek.

Akademik takvim balangcna göre barnmaya balamayan örencilerin yurt müdürlükleri ile iletiime geçerek durumlarn bildirmeleri gerekecek. Yurtta barnmaya balanld tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoraf, örenci belgesi ve kurum tarafndan yaplmas muhtemel geri ödemelerde kullanlmak üzere örenciye ait bir IBAN numarasnn yurt müdürlüüne teslim edilmesi gerekiyor.

- lk yedek yerletirmeler

lk yedek yerletirme 20 Eylülde, 2nci yedek yerletirme 24 Eylülde, 3üncü yedek yerletirme de 27 Eylülde yaplacak. Ayrca yl içerisinde hizmete açlacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yaplmak suretiyle bavuru alnarak, örenciler yurtlara yerletirilmeye devam edilecek.

Kredi ve burs bavurular ise tüm üniversitelerin yatay, dikey geçi, doktora ve yüksek lisans örenci ilemlerini tamamlamasn takiben alnacak.

Ana Sayfaya Git