Yurt dışı eğitiminde Ukrayna’ya talep yüzde 500 arttı

Eğitim danışmanı Berkan Ülker, son 10 yılda Türkiye’deki öğrencilerin Ukrayna’daki üniversite eğitimine olan talebinin yüzde 500 oranında arttığını söyledi.

Haberler 30.07.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

500e yakn üniversiteye ev sahiplii yapan Ukrayna, yurt dndan gelen örencilere tptan di hekimliine, uçak mühendisliinden mimarla kadar birçok dalda eitim imkan salyor. Avrupa Birliine tam üyelik sürecinde olan ülkenin uluslararas eitimdeki paynn her geçen gün arttn belirten Everest Eitim Kurucusu Berkan Ülker, 11 yldr yurt d eitimi alannda faaliyet gösteriyoruz. Türk örencilerin Ukraynada üniversite okuma talebi son 10 ylda yüzde 500 orannda bir art gösterdi. Bu gelimede iki ülke arasndaki iyi ilikiler, ticaret hacmindeki artn önemli bir rolü olduunu söyleyebiliriz dedi.

TÜRKYEDEK ÖRENCLER UKRAYNADA STED BÖLÜMÜ OKUYABLYOR

AB tam üyelik sürecindeki Ukraynada üniversite eitimin bu kadar popüler hale gelmesinde baka faktörlerin de etkili olduunun altn çizen Ülker, Türkiyedeki örenciler Ukraynada istedii bölümü okuyabilir. Üniversite eitiminde ngilizce ve Ukraynaca eklinde iki dil seçenek bulunuyor. Ukrayna üniversiteleri tüm Avrupa Birlii ve YÖK tarafndan tannmaktadr. Üniversitelerinden baaryla mezun olan örenciler, Türkiyede rahatlkla denklik alabiliyor. Bunun yan sra Ukrayna Üniversitelerinde okuyan örencilerin Türkiyedeki üniversitelere yatay geçi hakk bulunuyor. Ukrayna 77 bin yabanc örenciye ev sahiplii yaparken LYS, YGS puan art aranmakszn sadece lise diplomas ile her bölüme örenci kabul ediyor diye konutu.

DENZCLK VE HAVACILIK ETMNDE KEND KANITLAMI BR ÜLKE

Ukraynann denizcilik ve havaclk eitiminde tüm dünyada kendini kantlam bir ülke olduunu vurgulayan Ülker, dünyann en büyük uça Antonovun Ukrayna yapm olduunu ifade etti.

Ülkede yllk eitim ücretlerinin salk alannda 3-5 bin dolar, dier bölümlerde ise bin 500 - 2 bin 500 dolar arasnda deitiini kaydeden Ülker, Ukraynada yükseköretime büyük önem verildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git