Yurtdışında eğitim şansı

Dalmış: “YKS kazanamayanlar üzülmesin hayalinizdeki bölüm yurtdışında okuma şansı başladı”

Haberler 05.08.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YKS snavnda kazanamayan örencilere müjde, hayalindeki bölümü okumann frsatn Anadolu Yurtd Eitim yetkilisi Abdulselam Dalm açklad.

ki milyonu akn örencinin merakla bekledii YKS geçtiimiz günlerde açkland. Birçok genç üniversiteyi kazanmann heyecan içerisinde, ancak, baz gençlerin de bekledikleri puan alamad. Bu noktada, Anadolu Yurtd Eitim yetkilisi Abdulselam Dalm, istedii bölümü kazanamayan örencilere çarda bulunarak üzülmeden yurt d üniversiteleriyle eitime devam edebileceklerini kaydetti.

YURTDII OKUMA MKANI

Dalm, YKS iki milyonu akn örencinin girdii bir snav. Ancak, snava girenlerin en çok dörtte biri lisans veya ön lisans programlarna yerleebiliyor. Bu noktada, hayal ettiiniz bölüme girmek adna yllarnz bu snav için harcamak zorunda deilsiniz. Yurtd Eitimde Makedonya, Ukrayna, Bulgaristan, Bosna Hersek, Kosova, Gürcistan üniversiteleri sayesinde siz de tp, di hekimlii, mühendislik ve daha birçok bölümü okuma ansna eriebilirsiniz. Üstelik bu imkana sahip olurken Türkiyedeki gibi snava girmeniz veya belirli artlar salamanz gerekmiyor. Yurtd üniversitelerine girmek kesinlikle zor deil. Yalnzca lise diplomasna sahip olmanz gerekiyor.

ÜNVERSTE OKUYABLMEK

Bunun yan sra, istenilen harç ücretini de ödediiniz takdirde kendinizi bir anda Yurtdnda üniversite okurken bulabilirsiniz. Yurtd üniversiteleri, kayt srasnda sizden yalnzca birtakm belgeler talep ediyor. Lise diplomas bata olmak üzere transkript, adli sicil kayd, ve bir takm evraklar gerekli belgelere ihtiyacnz var. Yurtd Üniversitelerine kayt srasnda size yardmc olmas adna Anadolu Yurtd Eitim ile iletiime geçebilirsiniz. Yurtd üniversite olarak çok sayda üniversite bulunuyor. Makedonya, Ukrayna, Bulgaristan, Kosova, Gürcistan, Bosna Hersek, ülkelerinde bulunan üniversiteler arasndan seçim yapabilirsiniz. Yabanc dil bilmeyen örenciler ilk sene üniversitede hazrlk dil eitimi almalsnz. Ayrca, istediiniz her bölümü bulmanz da mümkün. Yurtd üniversitelerine karar veren bir örenci e-devlet üzerinden okumak istedii üniversitenin tannp tannmadn örenebilir. Yurtd Eitim alan bir örenci okul bölüm seçiminde doru karar vermesi gerekli. Kayt yapacanz danmanlk firmasnn güvenilir olmas çok önemli dedi.

Ana Sayfaya Git