Yurtlar Yıldızlı Oteller Gibidir!

KYK Diyarbakır İl Müdürü Yılmaz "Yurdumuz ev ortamını aratmıyor. Ailelere çocuklarını KYK yurtlarına göndermelerini tavsiye ediyorum"

Haberler 21.09.2018 - 23:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Diyarbakr l Müdürü Metin Ylmaz, Yurdumuz ev ortamn aratmyor. Ailelere çocuklarn KYK yurtlarna göndermelerini tavsiye ediyorum. dedi.

Ylmaz, yurtlarnn sahip olduu imkanla örencileri ve ailelerini mutlu ettiini söyledi.

Ylmaz, Diyarbakrda yeni yaplan yurtlarla 3 yl önce 2 bin 200 olan kapasitenin 7 bin 564e yükseltildiini vurgulad.

Yurtlarda snrsz internet imkan bulunduunu dile getiren Ylmaz, öyle konutu:

Yurdumuz örencinin her türlü ihtiyacn karlayabilecei konfora sahip. Odalarda tuvalet, banyo, yatak, çalma masas ve buzdolab mevcut. 24 saat scak suyu bulunuyor. Yurdumuz ev ortamn aratmyor. Ailelere çocuklarn KYK yurtlarna göndermelerini tavsiye ediyorum. Yurt ile ile üniversite arasnda tama yapan Büyükehir Belediyesine ait otobüsler sayesinde ulam sknts yok.

- Darda örenci kalmayacak

Örencilere beslenme yardm yapldn dile getiren Ylmaz, Sabah kahvalts ve akam yemei katk kuponu olarak örencilerimize 370 lira destek sunuyoruz. Yurtlarmz bütün kz ve erkek örencilerinin barndrabilecek kapasiteye sahip. ifadelerini kulland.

- Darda örenci kalmayacak

Ylmaz, örencilere tesislerde spor yapma imkan da sunduklarn iaret ederek, Yurtlarmz bütün kz ve erkek örencilerini barndrabilecek kapasiteye sahip. Hiç bir örenci darda kalmayacak. diye konutu.

Örencilerden efaat Tunç ise, her türlü ihtiyacnn karland devlet yurdunda kalmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sosyal aktivite konusunda da çok iyi imkanlara sahip. çok memnunuz. Bir odada 3 kii kalyoruz. Oda arkadamzla karde gibiyiz. ifadelerini kulland.

- Yurdumuzu çok beeniyorum

Arl Dicle Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesi son snf örencisi Cansu Demir de, devlet yurtlarnda barnmann kendileri için ayrcalk olduunu söyledi.

Yurttan fakülteye gidilerinde ulam sknts yaamadn belirten Demir, Yurdumuzu çok beeniyorum. Odalar 3 kiilik, eyalarmz yerletirebileceimiz kadar dolap var. Ders çalma konusunda hiç sknt çekmiyorum. Üniversiteyi kazananlara burada kalmalarn tavsiye ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git