Yüz yüze eğitim 1. Sınıflarda!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak" dedi.

Haberler 09.09.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 21 Eylül olarak belirlediimiz balangç tarihinde, yüz yüze eitim öretime sadece halihazrda zaten açk olan okul öncesi örencilerimiz ve okulla duygusal bir ba kurma ihtiyacnda olan birinci snf örencilerimizle balayacaz. ifadelerini kulland.

Selçuk, yapt yazl açklamada, 21 Eylül Pazartesi günü aamal ve seyreltilmi olarak okullarda yüz yüze eitim öretime balanacan belirtti.

Salgn sürecinin bandan bu yana dünyay izlediklerini ifade eden Selçuk, Salk Bakanl ve Bilim Kurulu deerlendirmeleri dorultusunda ve bilimsel veriler nda kararlar aldklarn vurgulad.

KONTROLLÜ VE AAMALI BR BALANGIçTAN YANAYIZ

Bu kararlar en doru ekilde uygulama yoluna gittiklerine iaret eden Selçuk, unlar kaydetti:

Avrupa ülkelerinin tamamna yaknnda okullar, tüm kademe ve snflarda yüz yüze eitime balad. Ancak biz, ülkemizde daha kontrollü ve aamal bir balangçtan yanayz. Buna göre, 21 Eylül olarak belirlediimiz balangç tarihinde, yüz yüze eitim öretime sadece halihazrda zaten açk olan okul öncesi örencilerimiz ve okulla duygusal bir ba kurma ihtiyacnda olan birinci snf örencilerimizle balayacaz. lkokul birinci snf örencilerimiz uyum haftasnda 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak ekilde okullarmzda olacak. 21 Eylülden itibaren geçecek üç haftann sonunda dier kademelerde ve snflarda eitim öretime balama konusunda süreci yeniden deerlendireceiz.

çOCUKLARIMIZIN OKULDA KALI SÜRELER KISALTILACAKTIR

Yüz yüze eitime balama konusunda veli rzasnn önemli olduunu belirten Selçuk, u deerlendirmelerde bulundu:

Velilerimiz isterlerse örenciyi yüz yüze eitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda örencimiz, uzaktan eitime devam edecek ve devamsz saylmayacaktr. Bu kademeler de Salk Bakanl tavsiye kararlar dorultusunda, snf mevcudu yüz yüze eitim için gruplara ayrlarak, azaltlacaktr ve çocuklarmzn okulda kal süreleri ksaltlacaktr. Eitim, yüz yüze eitime ek olarak uzaktan eitim yolu ile devam edecektir. Böylece hem yüz yüze eitim hem de uzaktan eitim imkanlar bir arada kullanlarak eitim öretime devam edilecektir. Snf mevcudunda salanan azalma, okul servislerine de ayn oranda yansyacaktr. Yüz yüze eitimde temizlik ve hijyen konusunda, Salk Bakanlmzn ve Bilim Kurulunun rehberliinde her türlü tedbiri alyoruz. Okul hayatn daha önce tecrübe etmemi olan birinci snf örencilerimizi; seyreltilmi snflarmz, eitim programmz, sosyal mesafeye riayet ederek oynayacaklar temassz oyunlarmz, titizlikle çallm uyum haftas içeriklerimiz ve elbette ki bu süreci omuzlayacak öretmenlerimizin gayretleriyle karlayacaz.

Bakan Selçuk, uzaktan eitimle ilgili EBA Televizyonu ve EBA dijital platformu üzerinde çok youn ve skntsz ileyen bir altyap bulunduunun altn çizdi.

Uzaktan eitimde canl derslere öncelik verdiklerini ve örenci ile öretmene dijital ortamda e zamanl ve interaktif ders yapabilme imkan saladklarn belirten Selçuk, 1inci snf örencilerine uzaktan eitimi sevdirebilmek için de oyun tabanl dijital içerikler hazrladklarn ifade etti.

Bakan Selçuk, u an tek gayemiz, evlatlarmz salkla okullaryla buluturabilmek ve 21 Eylülde okula balayacak çocuklarmz güvenle karlamak. Öretmenlerimiz, okullarmz, tüm dikkatimiz ve özverimizle buna hazrz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git