Yüz yüze eğitim Eylül’de

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" dedi.

Haberler 26.05.2020 - 23:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle meslektalaryla yüz yüze buluamayan Bakan Selçuk, internet ortamna tanan Ziya Öretmen ile Eitim Bulumalar sayesinde gidemedii illere dijital imkanlarla ulamay sürdürüyor. Bakanlktan yaplan açklamaya göre; Bakan Selçuk bu kez Mardinli eitimciler ile bir araya geldi. Bakan Selçuk, uzaktan eitim döneminde gösterdikleri çabadan dolay meslektalarna teekkür ederek, Bu zor günlerde öretmenler olarak bizler toplumun yaralarn sarmaya gayret gösteriyoruz dedi. Artukludan balanan Nevin çetenin olu Deniz, EBAdaki yaz dönemi hazrlklarna dikkat çekerek, Siz bizi bizden daha çok düünüyorsunuz. Ben yaz aylarn yok saymtm. Sizin bu yaptnz ey için minnettarm derken, Bakan Selçuk da, Bizim görevimiz çocuklarmza hizmet etmek yantn verdi. Bakan Selçuk, Yeilli ilçesinden Orhan Kesimin telafi eitim ile ilgili sorusunu yantlarken, süreci izlediklerini kaydederek, Televizyondaki derslerin ne kadar faydas olmu, EBA internet ve Akademik Destekten ne kadar faydalanlm tüm bunlarn ölçümünü yaptktan sonra eylül aynda yüz yüze eitimin kaç hafta olaca belirlenecek. Öretmenlerimiz younlatrlm bir ekilde telafi eitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetitirme Kurslaryla yl içinde de devam ettireceiz bilgisini paylat.

BAKAN SELçUKU ALKILADILAR

Uzaktan eitimle ilgili düüncelerini dile getiren Kzltepe ilçesinden smail Bozda ise, çok ksa bir zaman diliminde sizin ba çektiiniz bir ekip dünyada görülmemi bir refleksle yüz yüze eitimden uzaktan eitime geçiin alt yapsn oluturdu ve uzaktan eitimi hayata geçirdi. Uzaktan eitim konusunda belki 10 yl sonra gelebileceimiz bir noktaya 1 ayda geldik. Bu salgn sürecinde salk personelini alkladk, destekledik. Ben yaptnz bu iin de bir alka deer olduunu düünüyorum diyerek meslektalar ile birlikte Bakan Selçuku alklad. Selçuk da, bunun hep birlikte baarldn söyledi.

ALAYAN ÖRENC çN GER DÖNDÜ

Video konferansn bitiminde meslektalaryla vedalaan Bakan Selçuk, ekranda alayan bir örenci görünce tekrar yerine döndü. Bakan Selçuk, kendisi ile konuamayacan düündüü için alayan birinci snf örencisi Derya Gökta teselli ederek, Seni biz alatr myz kuzum, hiç merak etme sen diyerek yayna yeniden baland. Snfmdaki arkadalarmn ve öretmenimin selamlar var. çimdeki Okul Sesleri kitabnz da çok sevdim diyen Deryaya Bakan Selçukun yant, Öretmenine de arkadalarna da çok selam söyle. Seni sevgiyle öpüyorum güzel yavrum benim oldu.

Ana Sayfaya Git