Yüz yüze eğitim mi?

Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitim verecek

Haberler 21.11.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlna (MEB) bal resmi ve özel tüm anaokulu, ana snf ve uygulama snflarnda haftada 5 gün yüz yüze eitim yaplacak.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk imzasyla il milli eitim müdürlüklerine, okul öncesi eitim kurumlarnda yüz yüze eitime ilikin yaz gönderildi.

Yazda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle resmi ve özel örgün eitim ile hayat boyu örenme kurumlarndaki tüm eitim ve öretim faaliyetlerine 20 Kasm-4 Ocakta uzaktan eitim yoluyla devam edilecei belirtildi.

lkokullarda, ortaokullarda ve ortaöretim kurumlarnda tüm derslerin canl snf uygulamalar, TRT EBA TV, EBA portal ve açk kaynakl dier güvenilir platformlar üzerinden uzaktan eitim yoluyla ilenecei anmsatlan yazda, Ancak Bakanlk ile ilgili kurumlar arasnda yaplan istiareler sonucunda, resmi ve özel tüm anaokulu, ana snf ve uygulama snflarnda haftada 5 gün yüz yüze eitim yaplmasnn uygun olaca deerlendirilmitir. Bu kapsamda okul öncesi eitim kurumlarnda, haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eitim yaplacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak ekilde planlanacaktr. ifadeleri kullanld.

OKULUN FZK MKANLARI

Okulun fiziki imkanlar dorultusunda bir gruptaki çocuk says en az 5 olacak ekilde ube tanmlamalarnn yaplabilecei bildirilen yazda, unlar kaydedildi:

Fiziki imkanlar uygun okul öncesi eitim kurumlarnda, salgnla ilgili tüm tedbirlerin alnmas artyla çocuk kulüpleri açlabilecektir. çocuklarn ev ortamnda da desteklenmesi amacyla TRT EBA lkokul kanalnda her gün yaymlanan EBA Anaokulu kuan takip etmeleri ve ailelerin Temel Eitim Genel Müdürlüü internet sitesinde yaymlanan Erken çocukluk Eitim Takvimi ile dier yaynlardan yararlanmalar salanacaktr. Okula kaytl olup yüz yüze eitimi tercih etmeyen ailelerin çocuklarnn kaytlar silinmeyecek, bu çocuklarn da EBA Anaokulunu izlemeleri ve dier eitim materyallerinden yararlanmalar için gerekli önlemler alnacaktr.

Ana Sayfaya Git