Yüz yüze eğitim zorunlu değil!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitimin uygulanmasına ilişkin 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine genelge gönderdi.

Haberler 12.09.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelgeye göre; örencinin yüz yüze eitime katlm zorunlu tutulmayacak, veli yazl bir bavuruda bulunmakszn kendi isteiyle örencisinin uzaktan eitime devamn salayabilecek.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, 21 Eylül Pazartesi günü balayacak yüz yüze eitimin nasl uygulanacana ilikin teknik detaylarn 81 il Milli Eitim Müdürlüüne gönderildii belirtildi. Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk imzasyla illere gönderilen yazya göre, okullarn açld ilk hafta olan 21-25 Eylül tarihleri aras uyum programna ayrlacak. Uyum program okul öncesi eitim kurumlarnda ve ilkokul 1inci snflarda 1 gün yüz yüze eitim eklinde gerçekletirilecek. htiyaç duyulmas halinde snflardaki örenciler, okulun fiziki artlar da dikkate alnarak sosyal mesafe kuralna uygun bir ekilde bölünerek yüz yüze eitim yapacak. Snf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çkan gruplarn okula gelecekleri günler birbirinden farkl olacak. Örencinin yüz yüze eitime katlm zorunlu tutulmayacak. Veli yazl bir bavuruda bulunmakszn kendi isteiyle örencisinin uzaktan eitime devamn salayabilecek.

OKUL ÖNCES ETM

Okul öncesi eitimde ilk hafta 1 gün 30ar dakikalk 5 etkinlik saati olmak üzere uyum eitimi yaplacak. Uyum haftasndan sonraki hafta ve devamnda ise haftada 2 gün olmak üzere günde 30ar dakikalk 5 etkinlik saati süreyle eitim gerçekletirilecek. Okul öncesi eitimde, 21 Eylül tarihine kadar yüz yüze eitim veren kurumlarda bu tarihten itibaren de ayn planlama dorultusunda eitime devam edilecek.

LKOKUL 1NC SINIFLAR

lkokul 1inci snf örencileri ise yüz yüze eitimin ilk haftasnda, her biri 30ar dakikalk 5 ders saati süreyle uyum eitimi yapacak. Uyum haftasndan sonraki hafta ve devamnda da haftada 2 gün her biri 30ar dakikalk 5 ders saati yüz yüze eitim alnacak. Ders saatleri arasnda 10ar dakikalk dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimleri tarafndan teneffüs saatlerinde örenciler arasndaki sosyal mesafenin korunmas için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar yaplacak.

HANG DERSLER YÜZ YÜZE ETMDE ALINACAK?

Açklamada Bakanln yüz yüze eitimin ilk haftasn, henüz okul yaamyla yeni tanacak olan okul öncesi ve ilkokul 1inci snf örencilerin uyumuna ayrdna dikkat çekilerek, uyum eitimi ile ilgili Covid-19 tedbirleri kapsamnda kiisel hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallar örencilere temassz oyunlar ve elenceli etkinliklerle anlatlacak bilgisi paylald. Uyum haftasndan sonraki 28 Eylül- 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamnda ise, Türkçe dersi haftada 2 gün 3er ders saati olmak üzere 6 ders saati, Matematik haftada 2 gün 1er ders saati olmak üzere 2 ders saati, Hayat Bilgisi haftada 2 gün 1er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eitimle verilecek.

DER DERSLER UZAKTAN ETMLE VERLECEK

Bu dersler ile ilgili olarak yüz yüze ilenemeyen ders saatleri ile ilkokul 1inci snf programndaki dier dersler ise EBA TV ve EBA portal canl snf uygulamalaryla uzaktan eitim sistemleriyle verilecek. Uzaktan eitimle ilgili tüm bilgilere uzaktanegitim.meb.gov.tr ve eba.gov.tr adreslerinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git