Yüz yüze eğitimde 2. Aşama başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yüz yüze eğitime geçiş planlaması doğrultusundaki ikinci aşamada, bugünden itibaren ilkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitim başlatılacak. İkinci aşamada ilkokullar, ortaokul 8'inci sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve 12'nci sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında yüz yüze eğitim, haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde gerçekleştirilecek. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitimle derslerine devam ederek sınıfının müfredatından sorumlu olacak.

Haberler 12.10.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle TRT EBA, EBA ve canl snf uygulamalaryla yürütülen uzaktan eitim sürecinde, yüz yüze eitime aamal geçi planlamasnn ilk basama, 21 Eylül Pazartesi itibaryla hayata geçirildi. 21 Eylülde, okul öncesi eitim ve ilkokul 1. snf örencileriyle yüz yüze eitim balatld.

Bakanlk, yüz yüze eitime geçite ikinci aamay ise yarndan itibaren uygulamaya koyacak. lkokulda 1, 2, 3 ve 4üncü snflarda, ortaokul 8inci snf, lise hazrlk ve 12nci snflarla, köy okullarnn tüm kademelerinde ve özel gereksinimli örencilerin tüm kademe ve snf düzeylerinde yüz yüze eitim bugün start alacak.

lkokul 1, 2, 3 ve 4üncü snf ile ortaokul 8inci snflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati (2 gün, 6 6), imam hatip ortaokullarnda ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati (2 gün, 7 7 ) uygulanacak.

Lise hazrlk snflar ve 12nci snflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8 8) yaplacak.

Snflar, örenci mevcudu dorultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrlacak, her ders süresi 30 dakika, dersler aras dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ayrca ilkokullarda ve ortaokul 8inci snflarda valilik kararyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eitim faaliyetleri yaplabilecek.

OKUL ÖNCES 5 GÜN ETME BALIYOR

Okul öncesi eitim kurumlarnn tamamnda ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak ekilde yüz yüze eitim yaplacak.

Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarnn bütün snf seviyelerinde il hfzsshha kurullarnn il/ilçe milli eitim müdürlükleriyle i birlii içinde alaca kararlar dorultusunda derslerin tamam yüz yüze eitim yoluyla ilenecek.

Birletirilmi snf uygulamas yapan ilkokullarn tamamnda dersler yüz yüze eitimle verilecek.

lkokul ve ortaokullarda Türkçe, hayat bilgisi, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabanc dil dersleri yüz yüze verilecek.

mam hatip ortaokulu 8inci snflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabanc dil, Kuran- Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eitim yoluyla ilenecek.

Lise hazrlk snflarnda ve 12nci snflarda ise haftalk ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerden okul yönetimince belirlenenler yüz yüze, bunlarn dnda kalanlar ise uzaktan eitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze eitim dnda kalan tüm dersler uzaktan eitim yoluyla tamamlanacak. Uzaktan eitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, örencilerin uzaktan eitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alnacak.

ÖRENCLER, MÜFREDATTAN SORUMLU OLACAK

Yüz yüze eitim için çocuunu okula göndermek istemeyen velinin yazl onay alnacak ve okula gelmeyen örenciler devamsz saylmayacak ancak velisi tarafndan okula gönderilmeyen örenci uzaktan eitimle derslerine devam ederek snfnn müfredatndan sorumlu olacak.

500 BN TABLET BLGSAYAR DAITILACAK

MEB, uzaktan eitim sürecinde ihtiyaç sahibi örencilerin tablet bilgisayar gereksinimlerini karlamak için ilk aamada 500 bin örenciye tablet bilgisayar ulatracak.

Tablet bilgisayarlarn öncelikli ihtiyaç sahibi örencilere hzla ulaabilmesi için hazrlanan datm stratejisiyle hareket edilecek ve bu haftadan itibaren örencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye balanacak.

Bu dorultuda, ihtiyaç sahibi örenciler arasndan ailesinin gelir düzeyi, eitim çandaki karde says, yüz yüze eitime devam etme durumu, özel eitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapld.

Cihazlarn datm süreci, il milli eitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi örencilere ulatrlacak.

Ayrca yerel yönetimler, sivil toplum kurulular, kamu ve özel sektör kurulular ile sivil inisiyatifler tarafndan sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi örencilere hzla ulaabilmesi için de ayn stratejiyle hareket edilecek.

Ana Sayfaya Git