Yüz yüze eğitimde 2. Hafta başlıyor

Kovid-19 salgını nedeniyle seyreltilmiş ve kademeli başlatılan yüz yüze eğitim kapsamında, ana sınıfı ve 1. sınıflar, uyum haftasının ardından 2 hafta boyunca haftada 2 gün, günde 30'ar dakikalık 5 ders saati eğitim alacak

Haberler 28.09.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ana snf ve 1inci snflar, uyum haftasnn ardndan bugünden itibaren iki hafta süreyle haftada 2 gün 30ar dakikalk 5 ders saati yüz yüze eitim alacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle yeni eitim öretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canl dersler kullanlarak tüm snflar için 31 Austosta uzaktan, 21 Eylülde ise anasnf ve ilkokul 1inci snflarda yüz yüze balatlmt.

Okullarn açld ilk hafta olan 21-25 Eylüldeki uyum program, okul öncesi eitim kurumlarnda ve ilkokul 1inci snflarda 1 gün yüz yüze eitim eklinde uyguland.

Uyum haftasndan sonra 28 Eylül-2 Ekimi kapsayan hafta ile sonraki hafta yüz yüze eitim haftada 2 gün, her biri 30ar dakikalk 5 ders saati eklinde verilecek. Ders saatleri arasnda 10ar dakikalk dinlenme süresi olacak. Okullarda, snflarn sosyal mesafe kurallar gerei gruplara ayrlaca bir sistem uygulanacak.

Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde örenciler arasndaki sosyal mesafenin korunmas için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekletirilecek.

- Yüz yüze ilenemeyen dersler EBAdan izlenecek

ki haftalk süreçte Türkçe, haftada 2 gün 3er ders saati olmak üzere 6 ders saati, Matematik haftada 2 gün 1er ders saati olmak üzere 2 ders saati, Hayat Bilgisi haftada 2 gün 1er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eitimle verilecek.

Söz konusu derslerin yüz yüze ilenemeyen bölümleri ile ilkokul 1inci snf programndaki dier dersler ise EBA TV ve EBA portal canl snf uygulamalaryla uzaktan eitim sistemleriyle verilecek.

Bu süreçte okullara zorunlu olmadkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kayd tutularak tedbirler dorultusunda kabulü salanacak.

- Yüzde 70,2 orannda örenciler okula geldi

Örencinin yüz yüze eitime katlmnn zorunlu tutulmad bu süreçte veli, yazl bir bavuruda bulunmakszn kendi isteiyle örencisinin uzaktan eitime devamn salayabiliyor.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, hazrlk sürecinde yaptklar aratrmada, 1. snflarn velilerine çocuklarn salgn döneminde okula gönderip göndermeyeceklerini sorduklarn ve göndereceiz diyenlerin yüzdesinin yüzde 30larda olduunu belirterek, Okullarmz açtk ve yüzde 70,2si çocuklarmz okula gönderdi.açklamasn yapmt.

Bakan Selçuk ayrca yüz yüze eitimde ikinci srada 2. snflar m var? sorusunu yantlarken, çabalarnn o yönde olduunu ifade etmiti.

Önümüzdeki iki haftann ardndan hangi kademelerde daha yüz yüze eitim balatlacana, salgnn seyrine göre karar verilecek.

Ana Sayfaya Git