Yüz yüze eğitime devam

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sistemindeki 1,2 milyon öğretmenin hemen hemen tamamının en az 2 doz aşısını tamamladığını belirterek, "Onun için inşallah kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz." dedi.

Haberler 02.03.2022 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özer, Düzce Valiliini ziyaretinde Vali Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakan Aye Keir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan çakar ve protokol üyelerince karland.

Valilik eref Defterini imzalayan Özer, gazetecilere yapt açklamada, Salk Bakanlnn ve Bilim Kurulunun önerilerine harfiyen uyup okullar toplumdaki en güvenli yerler olarak koruyarak yüz yüze eitime kararl ekilde devam ettiklerini söyledi.

Bu süreçteki en büyük avantajlarnn öretmenlerin alanma oran olduunu vurgulayan Özer, unlar kaydetti:

En az bir doz a olmu öretmen oran bugün itibaryla yüzde 94e ulat, en az iki doz a olmu öretmen oranmz yüzde 90, en az üç doz a olmu öretmen oranmz da yüzde 53. Yani bir de a olmayp baklk kazanan öretmen orann dikkate aldmzda aslnda eitim sistemimizdeki 1,2 milyon öretmenimizin hemen hemen tamam en az 2 doz asn tamamlam bulunmakta. Onun için inallah kararl ekilde bu dönemi de yüz yüze eitimde tutarak nihayetlendireceiz.

Özer, bu süreçte fedakarlk gösteren öretmenlere teekkür ederek, Hakikaten onlar sadece maskeleriyle ders anlatmadlar, a oranlarn yüksek tutarak tüm topluma örnek tekil ettiler. Öretmenlerimizle gurur duyuyoruz, kendilerine müteekkiriz. dedi.

Düzcede bugün yapacaklar toplantda kentteki eitimin mevcut durumunu deerlendireceklerini ifade eden Özer, toplant sonras güzel haberler paylaacaklarn söyledi.

Bakan Özer, Düzceden eitimle ilgili her zaman güzel haberler aldklarn belirterek, destek veren tüm kurum ve kurululara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git