Yüz yüze eğitime kademeli geçişler

"Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek"

Haberler 17.05.2021 - 02:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB), okul öncesi, özel eitim merkezleri ile 8 ve 12. snflarn destekleme ve yetitirme kurslarnda 17 Maystan itibaren yüz yüze eitime geçileceini, dier kademelerde ise 1 Haziran Sal gününe kadar uzaktan eitime devam edileceini açklad.

Bakanlktan yaplan açklamada, ülke genelinde Kovid-19 salgn tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleme kapsamnda eitimde uygulanacak kararlara ilikin bilgilere yer verildi.

Buna göre, 17 Mays Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eitim kurumlar, özel gereksinimli örencilerin özel eitim okul ve snflar, özel eitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12nci snflarn destekleme ve yetitirme ile takviye kurslarnda yüz yüze eitime geçilecek.

1 HAZRANA KADAR

Dier kademelerdeki resmi ve özel, örgün ve yaygn tüm eitim ve öretim kurumlarnda, 1 Haziran Sal gününe kadar uzaktan eitime devam edilecek.

Resmi ve özel tüm okul öncesi eitim kurumlar, özel gereksinimli örencilerin özel eitim okul ve snflar, özel eitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. snf örencilerinin destekleme ve yetitirme kurslar ile takviye kurslarnda 17 Mays Pazartesi gününden itibaren yürütülecek yüz yüze eitime, Eitim Kurumlarnda Hijyen artlarnn Gelitirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Klavuzundaki koullara uyulmas artyla balanabilecek.

Bu kapsamdaki örenci, öretmen ve eitim çalanlarnn salgn kstlamalarndan etkilenmemesi için gerekli kolaylk, valilikler tarafndan salanacak.

1 Haziran Sal gününden itibaren yüz yüze eitimin devamyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yaplacak durum deerlendirmesinin ardndan kamuoyu ile paylalacak.

Ana Sayfaya Git