Yüz yüze eğitime katılım yüksek!

Bakan Ziya Selçuk: "Yüz yüze eğitime yüzde 80'lere yakın bir katılım var"

Haberler 23.10.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, yüz yüze eitimde katlmn yüksek olmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirerek, Yüzde 80lere yakn bir katlm var. Bu katlm bizim beklentimizin üstünde olduunu söyleyebilirim. dedi.

Milli Eitim Bakan Selçuk, okuduu ilkokul olan Gölba Emirler lkokulunda düzenlenen Birletirilmi Snflarda Görev Yapan Öretmenlerin Mesleki Geliim Programnn ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Emirler lkokuluna 5 yanda baladn anlatan Selçuk, Sabanc Vakf i birliinde balattklar projenin de köy okullarnda görev yapan ve okuyan örencileri desteklemek için hayata geçirildiini ifade etti.

Yaklak 7 bin öretmenle asgari 56 saat süren bir eitim yaptklarn, programn kitaplarnn hazrlandn aktaran Selçuk, Bunu da benim okuduum köy okulunda yapmay özellikle istedik. Öretmenlerimizle yaptm temas sonucunda gerçekten çok yararl bir çalma olduunu gördük. Benim kendi okuduum okula dönüüm ve bir köy okulunda okumam dolaysyla bütün köy okullarn ilkokullar ve ortaokullar dahil olmak üzere 5 tam gün eitim, öretime açtk. Eer l Hfzsshha Kurullarnn özel bir snrlamas olmazsa bütün okullarmz eitim öretime açtk. Onun için de köy okullarndaki çocuklarmzn herhangi bir eksii kalmamas noktasnda her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. diye konutu.

- Okul daha kontrollü bir ortamdr

Yüz yüze eitime geçite üçüncü aamada 5inci ve 9uncu snflarn okullara balamasna ilikin bir soru üzerine Selçuk, 5 ve 9uncu snflar pedagojik olarak belirli bir öretim kademesinden, yani ilkokul ve ortaokuldan bir üst kademeye geçiteki ilk senedir. Henüz yeni öretmenlerle tanma, yeni bir müfredatla karlama aamasndalar. Onlarn erken balamas çok önemliydi. deerlendirmesinde bulundu.

Eitim ve öretim ylnn uzun bir dönem, bir maraton kou olduunu vurgulayan Selçuk, unlar kaydetti:

Aama aama, salgnn seyrine bal olarak snflar kademe kademe açacaz. Bunu da çok büyük bir kontrol içinde yapyoruz. Birçok ülkede olduu gibi bütün snflar her gün açmak ve maskesiz bir ekilde açmak eklinde bir tercih deil de belirli snflar ve yalar istatistiklere bakarak, bilim insanlarnn ortaya koyduu kantlara bakarak, aama aama, kontrollü bir ekilde açmay tercih ettik. Bu da devam ediyor.

Bizi en çok mutlu eden okula devam eden çocuklarmzn kendilerinde ve ailelerinde bir art olmad gibi bir azalmann söz konusu oluyor olmas da bizi ayrca mutlu ediyor. Okul daha kontrollü bir ortamdr. Tatil yerinden, sokaktan, çar pazardan çok daha kontrollü bir yerdir. Bundan dolay da bilimsel verilere dayal ortaya koyduumuz görüün gerçeklemesi bizi ayrca memnun etti. Yüzde 80lere yakn bir katlm var. Bu katlmn bizim beklentimizin üstünde olduunu söyleyebilirim. Genel olarak tüm kademelerde yüzde 70in üstünde bir katlm var. Ama bazlarnda yüzde 90lara varyor, bazlarndaysa yüzde 75lerde kalyor. Genel olarak yüzde 80lerde bir katlm var.

Selçuk, 5inci ve 9uncu snflarn usul ve esaslarnn da dier snflarla benzer olacan vurgulayarak yarn bu konuda bir tebli yaynlanacan ve hangi snfta hangi derslerin, kaçar saat olacana ilikin daha ayrntl bilgilerin paylalacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git