Yüzleri güldürüyor

Yaptığı takıları takas ettiği oyuncaklarla köylerdeki çocukların yüzünü güldürüyor Diyarbakır'da yaşayan Nurettin Büyüm, farklı taş ve iplerle tasarladığı bileklik, kolye ve tespih gibi ürünleri sosyal medya üzerinden oyuncaklarla takas edip, hayırseverlerden topladığı yardımlarla gittiği köylerde çocuklara hediye ediyor

Haberler 15.12.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan 33 yandaki Nurettin Büyüm, sosyal medya üzerinden toplad ve yapt taklar takas ederek ald oyuncaklar gittii köylerde çocuklara datarak yüzlerini güldürüyor.

lçenin Cami Nebi Mahallesinde yaayan Büyüm, farkl yerlere olan merak nedeniyle otostopla Türkiyeyi gezmeye balad.

Köylerde evlere misafir olan, ev ilerinde vatandalara yardm eden Büyüm, çocuklar mutlu etmek için oyuncak hediye etme karar ald.

Daha önce talarla tasarlad kolye, bileklik, tespih gibi ürünleri satarak elde ettii gelirle Türkiyeyi gezen Büyüm, yapt ürünleri oyuncaklarla takas ederek çocuklara datmak için sosyal medya üzerinden Bir çocuk da sen mutlu et kampanyasn balatt.

Taklardan elde ettii ve sosyal medya üzerinden kendisine gönderilen oyuncaklar toplayan Büyüm, Diyarbakrn yan sra gittii bir çok ilde ziyaret ettii köylerde çocuklara hediye vermeye balad.

Büyüm, oyuncak götürdüü köylerde kendisine hediye edilen bal, ceviz, elma gibi ürünleri de satarak ald oyuncaklar yine çocuklara ulatryor.

u ana kadar 275 ilçedeki yüzlerce köye giderek çocuklarn yüzünü güldüren Büyüm, bu kapsamda Bitlisin Hizan ilçesine bal Sarpkaya köyünde çocuklara krtasiye malzemesi ve oyuncak datt.

10 OYUNCAA BR KOLYE VERYORDUM

Büyüm, babasn erken yata kaybettiini, otostopla Türkiyeyi gezdii için çevresindekilerin kendisine Garip Seyyah lakabn taktn söyledi.

81 ildeki 2 binden fazla köyü dolatn, insanlarn evine konuk olduunu belirten Büyüm, öyle konutu:

Köy evlerinde kaldm zamanlarda çocuklarn elinde hiç oyuncak olmamas beni üzüyordu. Merkeze gittiimde kendi imkanlarm dorultusunda kaldm evdeki çocuklara oyuncak alyordum. Sosyal medya üzerinde Canm ailem dediim takipçilerimle bu durumu paylaarak sadece kaldm evin çocuklarna deil de tüm köydeki çocuklara oyuncak istedim. Sizler de bir çocuu sevindirmek istemez misiniz? diye sordum. Kullanlm oyuncak ya da eya olsa bile kabul ettim. Kendim bir eyler yapmaya baladm. Esnaftan topladm bakr, kehribar, tahta gibi fazla parçalar toplayarak çocuklar için iledim. Yaptm kolye ve hediyelik eyalar oyuncak karl satmaya baladm. 10 tane oyuncaa bir bileklik ya da oyuncak karl bir kolye veriyordum.

BU YOLDAK TEK MENFAATM çOCUKLARIN GÜLÜÜ

Vatandalarla köylerdeki çocuklar arasnda bir köprü vazifesi gördüünü aktaran Büyüm, insanlarn kendisine çeitli hediyeler verdiini, bunlar da oyuncak karlnda sattn ifade etti.

Sadece oyuncak karl takasta bulunduunu söyleyen Büyüm, sözlerini öyle tamamlad:

Kimseden bir kuru para almam. Oyuncak gönderen insanlar ya hediyelerle ya da çocuklarn gülüüyle mutlu etmiimdir. Bu yoldaki tek menfaatim çocuklarn gülüü. Her geçen gün gülüleri çoaltyoruz. çocuklarn gülüleri çoalrsa yarnlar bizim olacak. Köydeki bir çocua hediye ettiim oyuncan yaratt mutluluk dünyaya bedel.

Sadece Hizanda 37 köy ve 13 mezraya giderek bine yakn çocuun mutluluuna vesile oldum. Diyarbakrda ise 578 köyün tamamna giderek oyuncak ve hediyelik eya dattm. Baz köy okullarna masa tenisi, oyun sahalar yaptrdm. Bir oyuncaa hasret büyüdüm. çocuklarn benim yaadklarm yaamasn istemedim. Diyarbakr ve çevre illerde 85 bisiklet dattm.

Ana Sayfaya Git