YYÜ 5 yılda yüzde 80 büyüdü

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), 21011 yılında büyük bir yıkıma neden olan depremlerden bugün kadar öğretim üyesi, öğrenci ve fiziki altyapı bakımından yüzde 80 büyüme gösterdi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, devam eden projelerin olduğunu, Türkiye üniversiteleri arasında saygın bir yerde olduklarını hem bunu koruyacaklarını, hem de büyümeyi sürdüreceklerini söyledi.

Haberler 08.01.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van kent merkezine yaklak 17 kilometre uzaklkta Van Gölü sahiline 20 Temmuz 1982de Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Van YYÜ, Türkiyenin önemli üniversiteleri arasna girmeyi baard. Büyük ykma neden olan 23 Ekim-9 Kasm 2011 tarihlerindeki 7,2 ve 5,6 büyüklüündeki depremlerden sonra ise büyümesini yüzde 80lerin üzerine çkard. Öretim üyesi, örenci ve fiziki altyap konusunda yaptklar çalmalar anlatan Rektör Peyami Battal, 2011e kadar 17 bin olan örenci saysn 32 bine, 510 civarnda olan öretim üyesi saysn ise 800e yükselttiklerini söyledi.

YABANCI ÖRENC SAYISI BN

YYÜ olarak Türkiyede saygn bir yerde olduklarn, bunu koruyacaklarn, büyümeyi de sürdüreceklerini anlatan Rektör Battal, daha önce yabanc uyruklu örencilerinin olmadn fakat artk bin civarnda yabanc örencilerinin olduunu, bu sayy artrmak için de çalma içerisinde olduklarn belirtti. Fiziki altyapya da deinen Prof. Dr. Battal, Biz göreve gelmeden önce üniversitemizin fiziki mekan acsndan bir çok eksii vard. Depreme ve skntlara ramen fiziki mekan acsndan da yüzde 80 büyüdük. Bir çok binay da depremden sonra elden geçirdik. Yine üniversitemize kurulan spor kompleksimizle Türkiyenin en muhteem, en kapsaml, en modern kompleksini önümüzdeki yl hizmete açacaz dedi.

120 KAHRAMAN UNUTULMADI

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal Vanda 1915 ylnda Hoy Cepesine cephane tarken dönü yolunda frtnaya yakalanp ehit olan 120 kahraman çocuu da unutulmadklarn belirtti. Önümüzdeki yl tamamlanmas planlanan ve üzerinde bir çok kafe, afi tiyotro ve havuzlarn bulunaca yaya yoluna bu kahraman çocuklarn ismini vereceklerini kaydeden Rektör Battal, Bir çok üniversitede bulunmayan örencilerimizin bo zamanlarn geçirecei yaya yollu ve çar yapyoruz. Buraya da Kurtulu Savanda büyük kahramanlk gösteren 120 kahraman çocuun ismini verdik. Ben inanyorum bu çar bittikten sonra ehirden de bir çok kii buralar görmeye gelecektir diye konutu.

YYÜnün yurt kapasitesi ise 2 bin 500den 8 bine çkarld. Rektör Battal, örenci saysna göre bu sayy artrmay hedeflediklerini , 200 olan lojman saysn da 800e çkardklarn söyledi. 15 Temmuz darbe giriimini ardndan yaptklar çalmalar da anlatan Rektör Battal öyle konutu:

FETÖ SORUTURMASI çN 3 AYRI KOMSYON

Ülkemiz 15 Temmuzda Cumhurbakanmz önderliinde bu FETÖ terör örgütünün kötü kumpasndan alçakça giriiminden hamdolsun kurtuldu. Tabi ondan sonra görev tüm kurumlara bizlere dütü. Biz de YYÜ olarak bu sorumluluumuzun farknda olarak çalmalara baladk. O dönemde sayn Cumhurbakanmz bunu söyledi suçlu olan bu ie bulam olan insanlar asla affetmeyeceiz, ama iltisaki olmayanlar da madur etmeyeceiz. Biz bu ilke ile çalmalara baladk. Ve çok hassas bir çalma ile 3 farkl komisyon kurduk. Bu 3 farkl komisyona da ilaveten tüm fakülte dekanlarmzdan oluan bir deerlendirme komisyonu kurduk. Bu çerçevede çok detayl, çok hassas çalmalar yaptk. çalmalar neticesinde 50 akademik ve idari personel iten el çektirilmi oldu. çalmalarmz yine titizlikle devam ediyor. çalmalarmz sonucunda da imdiye kadar hiç kimse siz yanl yaptnz demedi. çünkü biz çok ince eledik ,çok sk dokuduk. Bu mücadele bizim geleceimiz için çocuklarmz için bir vatan görevidir. Zira terör dünyay kasp kavuran bir unsur. Ülkemizde yllarca bu terör unsurlarndan çok çekti. Bu terörle mücadele hepimizin asli görevi vazifesidir. Asla bu yoldan da taviz vermeyeceiz. Ayrca 15 Temmuzda bombalanan Özel Harekat Daire Bakanlnda ehit olan Ercili polisimiz Halil Hamuryenin ismini de örenci yemekhanemize verdik.

Ana Sayfaya Git