Z kuşağına iş yaşamında bireysellik vurgusu

Pandemiyle birlikte iş yaşamında daha yaygın hale gelen teknoloji ağırlıklı yeni çalışma şekillerine Z kuşağının daha çabuk adapte olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları Programı Öğr. Gör. Özlem Anuk, çalışma hayatına girecek adaylara işe alım süreçlerinde bireysel yaratıcılıklarını ön plana çıkarmalarını önerdi.

Haberler 30.08.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandeminin çalma hayatnda önemli deiikliklere neden olduunu belirten nsan Kaynaklar Program Ör. Gör. Özlem Anuk, hibrit çalma koullar ve teknoloji arlkl yeni çalma ekillerinin önem kazanarak interaktif çalma ortamlarna zemin hazrlandn vurgulad. Yöneticisiz yönetim gibi yeni modellerin ortaya çktn anlatan Anuk, teknoloji alt yapsnn çalma biçimindeki deiimi de beraberinde getirdiini kaydetti. çalma biçimindeki farkllklara uyum salamann kuaklara göre deiim gösterdiini ifade eden Anuk, X kuann i yaamndan yava yava ayrlmaya baladn söyleyip Y ve Z kua için öyle konutu:

Y kuann teknolojiyle doduunu ve gelitiini söyleyebiliriz. Ama Z kua teknolojinin içinde dodu. Dolaysyla doutan bir teknoloji okur yazarlndan bahsediyoruz. Bugünki çalma biçimleri içerisinde Z kuann daha aktif, sosyal medyay daha rahat kullanabilen, iletiimi sosyal medya üzerinden daha rahat yürütebilen bir kuak olduunu söyleyebiliriz. çalma hayatnda ve organizasyonel iletiimde bugünkü çalma artlarna daha uyum salayabilen bir kuak.Z kuann özellikle teknolojiyi kullanabilme, teknolojiyle ilgili paylamlarda bulunabilme ve kendini bu noktada gelitirme gibi bir özellii var.

YEN SÜRECE HIZLI ADAPTASYON

Pandemiyle birlikte çalma hayatnn teknolojik alt yapya geçiinin çok hzl bir ekilde salandn anlatan Ör. Gör. Özlem Anuk, teknoloji alt yapl çevrimiçi çalmalarn pandemi öncesinde çok uzak görünse de zorunluluk haline geldiini dile getirdi. verenlerin gözünden bakldnda bu sürecin devam ettirilebilir olduunu belirten Anuk, Baz iler için fiziki çalma koullarnn çevrimiçi yürütülebilirlii, hibrit çalmann kalc olarak devaml olabileceini söyleyebiliriz. Bu da farkl çalma biçimlerinin ortaya çkmasna neden olacaktr. Özellikle yeni çalma hayatna atlacak gençler için bu farkl çalma koullar aslnda onlarn hem kuaksal hem de yaayp deneyimledii bir özellik olduu için daha hzl adapte olduklarn söyleyebiliriz dedi. yaamnda daha fazla yer almaya balayan Z kuann özellikle gelitirilebilir yönlerinin farknda olmas gerektiini belirten Anuk, yeni i arayanlara u uyarlarda bulundu:

Teknoloji okur yazarln bu farkndal arttrr yönde sürdürmeleri gerekiyor. çünkü artk iverenler de bilinçli, kendinin farknda gençler istiyorlar. Bu farkndal krizleri frsata çevirebilmek, kendi geliimlerine katk yapabilmek, üniversite deiim programlar yada küresel boyutta sosyal sorumluluk projelerini önemsemek ile birlikte kazanabilirler. çalma hayatna girecek adaylarmzn bu ekilde ie alm süreçlerinde bireysel yaratclkla ön plana çkmalarn önemsiyoruz. Kendilerine ne kadar katk yaparlarsa, bireysellii bir deer olarak ortaya koyarlarsa bir adm önde olabilirler.

Ana Sayfaya Git