Zaman yönetimi önemli

Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, zamanın doğru kullanılması ve sorulardaki ipuçlarının iyi analiz edilmesi gerektiğine değindi.

Haberler 10.06.2019 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilerin snava sayl günler kala bildiklerini unutmu ya da gerektii kadar çalmam gibi hissetmelerinin olaan bir süreç olduuna deinen Bar Sezgin, snav esnasnda örenilen her eyin hatrlanacana dikkat çekti. Snava hazrlk sürecinde çözdükleri deneme snavlarnda en iyi sonuç alnan yöntemin, gerçek snavda da izlenmesi gerektiine deinen Sezgin, Snav günü daha önceki soru çözümlerinde denenmeyen yöntemler kullanlmamal. Ayrca snavdan kaç gün önce ders çalmay brakmalym diye de örenciler kendine sormamal. Baz örenciler son akam bile test çözerken bazlar 2 gün önce soru çözümünü brakrsa rahat eder. Kendilerini daha iyi hissedecekleri yöntemle rahat olacaklar için motivasyonlar da dümeyecektir dedi.

Snavda tüm veriler deerlendirmeli

Örencilerin snav öncesinde yaptklar yanllarn sebebini iyi deerlendirmeleri gerektiine deinen Bar Sezgin, Sorular çözerken veriler iyice okunmal. Tüm veriler deerlendirmeli, sorunun ne istedii tam olarak anlalmal. Bu snavda doru okuma alkanl kazandracaktr. Soru içinde geçen ipuçlarndan yararlanmay bilin. Unutmayn, bir soru ne kadar uzunsa, içinde o kadar ipucu vardr önerilerinde bulundu.

Turlama teknii hata orann azaltyor

Zaman doru kullanamamann YKSde yaplan bir farkl bir hata olduuna ve zorlanlan sorunun sonraya braklmas gerektiini söyleyen Bar Sezgin; Bu uygulama ile hem zamandan kazanacanz hem de moralinizi yüksek tutacanz bir snav geçirmi olursunuz. Zaman kazanmak için bir baka yöntem ise turlama tekniidir. Bir testteki çok kolay, kolay ve normal sorular 1. turda çözerek dierlerini 2. tura brakmaya turlama teknii denir. Snavlarda turlama tekniini kullanmak baar orannz önemli derecede yükseltir. Turlama teknii hata orannz azaltrken, zaman daha iyi kullanmanza yardmc olur. eklinde konutu.

Uyku ve beslenme düzenine dikkat edilmeli

Snavla ilgili net saylar üzerinden veya hata yapmamalym gibi artlandrmalarn yaplmamas gerektii, bunun yerine strateji oluturulabilecei de dile getiren Sezgin; snav yaklatkça uyku ve beslenme düzenine de dikkat edilmesi gerektiini belirtti. Sezgin; snav gününe kadar, snav esnasnda yaanabilecek uykusuzluk ve beslenme problemlerine kar hem uyku hem de kahvalt düzeninin oturtulmas ve adaylarn alkn olmad yiyecek, ilaç ve vitaminlerden uzak durmasn tavsiye etti.

Ana Sayfaya Git