Zamanı iyi kullanın

Rehberlik ve ARGE’den Sorumlu Uzman Barış Sezgin, "İlk olarak okuduğunuzu doğru anlamaya çalışın. İkinci olarak ise zamanı iyi yönetin" dedi.

Haberler 02.06.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni snavn TEOG ile karlatrldnda dakika bana düen soru saysnn arttn söyleyen Sezgin, Zaman azald, bu nedenle iyi bir zaman yönetimi art. Bunun yan sra temel beceri olan okuduunu anlama da çok önemli. Örenciler sorular dikkatli bir ekilde okuyup, okuduunu doru anlamaya çalmallar dedi.

ARALIKSIZ EKLDE SINAV KAIDINA BAKMAYIN

Her deiikliin çocuklarda ister istemez kayg olumasna neden olduunudile getiren Sezgin, Snav deiiklii çocuklarda kaygya sebep oldu. Bu duygunun olabildiince iyi yönetilmesi gerekiyor. Snav srasnda ayrca konsantrasyon da çok önemli. Örenciler bazen hiç kafalarn kaldrmadan, devaml kada bakyorlar. Ben bunun doru olduunu düünmüyorum. O nedenle bir sorudan dierine geçerken arada kafalarn kaldrp sonra kada geri dönsünler diye konutu.

Sistem deiiklii hakknda da görülerini paylaan Sezgin, Ergenlik dönemindeki çocuklar sürekli bir deiim halinde ve bu aslnda onlar için stresli bir süreç. O nedenle bu ekilde hzl deiiklikler onlar etkileyebiliyor, motivasyonlarn etkileyebiliyor. Ancak süreci en doru ekilde yürütmek üzere bizler okullarmzda hemen aksiyon alarak örencilerimizi bu sürece en iyi ekilde hazrladk ifadelerinde bulundu.

SINAV HAYAT DEL

Snavn hayat olmadn da belirten Sezgin, çocuklarmz lise snavna giriyorlar ve önlerine hayatlarn farkl yönlere götürebilecek daha birçok yol çkacak. Ailelere burada çok önemli görevler düüyor. çocuklar arasnda karlatrma yapmasnlar. Onlara güvendiklerini ve inandklarn hissettirsinler dedi.

Ana Sayfaya Git