Zazaca ders kitabı!

Bingöl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan Zazaca 5. sınıf ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) onaylandı.

Haberler 11.10.2017 - 07:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl l Milli Eitim Müdürü Kadri Engin, Zazaca ders kitab için Bingöl Üniversitesinden 4 öretim görevlisi, kurumlarndan 4 öretmenin katlmyla oluturulan komisyonca balatlan çalmalar kapsamnda Zazaca 5. snf ders kitabnn tamamlandn ve kitabn MEB tarafndan onaylandn söyledi.

ZAZACA KTAPA ONAY

Ders kitabnn basknn ardndan okullara gönderileceini kaydeden Engin, kitaplarn hazrlanmas için belirlenen takvimin doru ilendiini belirterek, u deerlendirmede bulundu:

MEBe bal okullarn ikinci kademesinde seçmeli okutulan Zazaca 5, 6, 7 ve 8. snf dersleri için kitaplar bu yln nisan aynda hazrlanmaya baland. MEBe bal okullarn ikinci kademesinde seçmeli okutulan Zazaca 5, 6, 7 ve 8. snf dersleri için hazrlanacak kitaplardan 5. snf tamamland, 6. snf ise bitme aamasna geldi.

Engin, 2017 yl sonu itibariyle 5. ve 6. snf Zazaca ders kitabnn tamamlanm olacan dile getirerek, 7. snf önümüzdeki yl ubat aynda, 8. snf ders kitab da haziran aynda tamamlayp Bakanla sunacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git