Zeka atölyesi!

Bitlis'in Ahlat ve Tatvan ilçelerinde görevli öğretmenler, kurdukları "zeka atölyeleri" ile sınıfları süsleyerek öğrencilerin gelişmesini sağlıyor.

Haberler 27.02.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahlat ve Tatvanda görev yapan 13 öretmen, gönüllü olarak il merkezi ve ilçelerdeki okullarda zeka atölyeleri oluturuyor, örencilere daha renkli snflarda ders yapma imkan sunuyor.

Sosyal medyada bir yl önce renkli_ rüyalar_edu grubunu kuran gönüllü öretmenler, kendi imkanlar ve i insanlarndan temin ettikleri malzemelerle okullarda zeka atölyeleri oluturdu.

Zeka atölyesi olarak kullanlan bo snflarn duvarlarna çizgi film karakterleri ve zeka oyunlar çizerek çocuklarn dünyalarn renklendiren, atl durumdaki masa ile tabureleri boyayan, sehpa yapan öretmenler, çocuklarn geliimi için çok sayda zeka oyunu setini de okula hediye ediyor.

Hafta sonu tatillerinde bir araya gelerek snflarda çalma yapan öretmenler, son olarak Tatvan ilçesine bal Sarkum Köyü lkokulu ve Ortaokulunun zemin katnda depo olarak kullanlan snf zeka atölyesine dönütürdü.

Zemine kilim ve yer minderleri döeyen, duvarlar rengarenk boyayan öretmenler, örencilere daha nezih ortamda ders ileme imkan sundu, okula da yine zeka oyunu setleri hediye etti.

- çalmay maddi kayp olarak görmüyoruz

Renkli Rüyalar grubu sözcüsü ve Hüseyin çelik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öretmeni Süleyman Sertel, AA muhabirine yapt açklamada, gönüllü öretmen arkadalaryla ekip olarak bu ii yaptklarn söyledi.

Binalar deil, gönülleri renklendirmek için bu yola çktk. diyen Sertel, bu ii sadece öretmenlerle deil, bölgedeki i insanlar, eski örencileri, Milli Eitim Müdürlüünün maddi ve manevi desteiyle yaptklarn belirtti.

çalmaya Ahlat ilçesinde baladklarn ve u ana kadar 6 okulda çalma yaptklarn anlatan Sertel, Sonra Tatvan ve il merkezinde, bugün de yine Tatvan Sarkum Köyü lkokulu/Ortaokulunda zeka atölyemizi oluturuyoruz. Gönüllü ve çok deerli bir ekibimiz var. Malzemeleri de gönüllü kurulular ile i insanlarndan temin ediyoruz. Okullarnda zeka atölyesi oluturmak isteyenler bize sosyal medyadan ulaabilir. Talep üzerine gittiimiz okullarda öretmenlerle yapabileceimiz projeleri deerlendiriyoruz. diye konutu.

Yaptklar i birlii sayesinde çok keyifli çalmalarn ortaya çktn, okullara bu ekilde katkda bulunduklarn dile getiren Sertel, unlar söyledi:

Bunun bölgeye deil, ülkedeki okullara örnek olmasn diliyoruz. Umarm Türkiyedeki her kuruma ve okula ularz. Bir aileyiz. Bu aileyi, sevgi, paylam noktasnda her yere götürmeye çalyoruz. Yaptmz ilerden mutlu oluyoruz. Bu, en büyük kazancmz. Örencilerimizin zeka ve zihinsel geliimleri için bir alan oluturduk. çocuklarmzn okulu sevmesi ve daha istekli olmalar amacyla güzel bir proje oldu.

Sarkum Köyü lkokulu ve Ortaokulu snf öretmeni Alper Karakoç ise okulun zemin katnda kullanmadklar oday zeka atölyesine dönütürmek için sosyal medyadan gruba ulatklarn aktard.

Öretmenler sayesinde hayal bile edemedikleri bir atölye oluturduklarn ifade eden Karakoç, unlar söyledi:

Bugün çocuklara yeni bir dünya açtmza inanyorum. Görüleri nasl olacak ve ne tür tepki vereceklerini merak ediyorum. nallah beenirler. Güzel bir dostuluk ve el birliiyle bunu yaptk. Hepsine teekkür ediyorum. Bundan sonra elimizden ne gelirse Renkli Rüyalar grubuna katkda bulunacaz.

Ana Sayfaya Git