Zeka şampiyonluğunu hedefliyorlar

Diyarbakırlı öğrenciler zeka oyunlarında şampiyonluğu hedefliyor

Haberler 19.02.2021 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan 9 örenci, Türkiye Okullar Aras Zeka Oyunlar ampiyonasnda ampiyon olmay hedefliyor.

Örencilerin düünme, karar verme ve problem çözme becerilerini gelitirmek, yardmlama ve takm çalmas alkanl kazandrmak amacyla Türkiye Zeka Vakf tarafndan Milli Eitim Bakanlnn (MEB) izni, TÜBTAKn desteiyle düzenlenen Türkiye Okullar Aras Zeka Oyunlar ampiyonas 20 Martta gerçekletirilecek.

Diyarbakr Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesinde okuyan, 9. snflar düzeyinde Yusuf Serhat Baçik, Ali hsan Erdil ve Serhan Semih Da, 10. snflar düzeyinde Yusuf len, 11. snflarda ise Ahyed Numan Tunç, Berke Güvensen, Abdulkadir Yldz, Mehmed Salih Seyitolu ve Furkan Dalklçtan oluan ekip, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle çevrim içi hazrlandklar il ve bölge finallerinde çeitli dereceler elde etti.

Türkiye finaline katlmaya hak kazanan örenciler, salgn nedeniyle çevrim içi, bazen de maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna uyarak, bir araya geldikleri okullarnda matematik öretmenleri Sabire Dilek Yeniceli danmanlnda ampiyonaya hazrlanyor.

GÖRSEL ZEKAYI GELTRYOR

Örencilerden Mehmed Salih Seyitolu, yarmaya 2 yldr katldklarn belirterek, geçen yl da finale kaldklarn söyledi.

Salgn nedeniyle yarmaya online hazrlandklarn dile getiren Seyitolu, Geçen yl olmad ama bu yl inallah ampiyon oluruz. Arkadalarla sürekli iletiim halindeyiz. Hedefimiz ampiyonluk. dedi.

Yusuf len de geçen yl kaçrdklar birincilik için çok sk çaltklarn anlatarak, bu yl daha da azimle çalp ampiyon olmak istediklerini vurgulad.

Öretmenlerin desteiyle ampiyonaya çevrim içi hazrlandklarn aktaran len, Soru çözümleri yapyoruz. Yarma sayesinde soru çözüm taktikleri konusunda gelitiimi gördüm. Bu, görsel zekay gelitiriyor. ifadelerini kulland.

Yusuf Serhat Baçik ise bu hazrln derslerinde de faydasn gördüüne iaret etti.

Arkadalaryla yaptklar hazrlk çalmasnda hangi soru türünde baarl olduklarn belirlediklerini ve ona göre Türkiye finallerine hazrlandklarn ifade eden Baçik, Görsel ve sosyal zekamn gelitiini gördüm. Online eitim görmemize ramen bu olimpiyatlar sayesinde derslerimde zorlanmadm. diye konutu.

YARIMA LE ARATIRMACI KLKLER ORTAYA çIKIYOR

Matematik öretmeni Yeniceli de finale katlacak örencileriyle gurur duyduklarn, örencilerin Türkiye finaline kalmak için büyük emek verdiini söyledi.

Örencilerin kendi aralarnda da düzenli çaltn kaydeden Yeniceli, öyle konutu:

Geçen yl da finale kalmtk. Yarma test formatnda yaplyor. Örencinin çok çalp baarl olmasnn yan sra zeka seviyesinin de yüksek olmas gerekiyor. Yarmada yer alan örencilerimiz çok zeki. Bazsnn sözel bazsnn saysal zekas yüksek. Her çocuumuzun ayr bir yetenei var. Onlar iledikçe daha çok yetenekleri ortaya çkyor. Yarma ile öz güvenleri artyor, aratrmac kiilikleri ortaya çkyor. Yarmaya hazrlmz sürüyor. Pandemi kurallarna uygun olarak çalmalar sürdürüyoruz. Hedefimiz Türkiye ampiyonluu.

ÖRENCLERMZ DYARBAKIRIMIZI EN GÜZEL EKLDE TEMSL EDECEK

Okul Müdürü Mahmut Ercil ise geçen yl TÜBTAK yarmalarna 165 proje ile en çok proje gönderen okul olarak Türkiye birincisi seçildiklerini aktard.

Türkiye finallerine 2 yldr katlan örencileriyle bu mutluluu paylamak, onlarn baarsn kutlamak için pasta kestiklerini anlatan Ercil, bölgede Liselere Geçi Snavnda (LGS) en yüksek puanla örenci alan baarl bir okul olduklarn, örencilerini hem yarmalara hem de çeitli snavlara yönlendirdiklerini bildirdi.

Örencilerini tebrik eden Ercil, Gençlerimizi farkl alanlarda sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel yarmalara yönlendiriyoruz. Baarl olmalarn salyoruz. Son bir ylda da bunu en güzel ekilde baardmza inanyorum. ki yl üst üste zeka oyunlarnda Türkiye finallerine kaldk. nallah bu yl da nitelik olarak projelerimizi en üst seviyeye getireceiz. Örencilerimiz her alanda Diyarbakrmz en güzel ekilde temsil edecek. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git