Zekada üçüncü oldu

Muş'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görevli öğretmen Tuğba Harmankaya'nın köydeki kadınlara zeka oyunlarının öğretilmesi amacıyla hazırladığı proje, "Yarının Eğitimi Zirvesi"nde Türkiye üçüncüsü oldu.

Haberler 13.11.2019 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, kadnlara zeka oyunlarn öretmek amacyla hazrlad Ekip Arkadam Ailem projesi ile Yarnn Eitimi Platformu tarafndan organize edilen Yarnn Eitimi Zirvesinde Türkiye üçüncüsü olan öretmen Tuba Harmankaya, sevincini kadnlarla paylat.

l Milli Eitim Müdürlüüne bal AR-GE biriminde görev yapan Harmankaya, Valiliin de destekledii proje kapsamnda, kente 18 kilometre mesafedeki Nadaslk Köyü lkokulundaki örencilerin annelerine zeka oyunlaryla ilgili eitim verdi. Kadnlarn örendikleri oyunlar evde de e ve çocuklaryla oynamaya balamasyla köyde zeka oyunlarna olan ilgi artt.

Harmankayann, Yarnn Eitimi Platformu tarafndan bu yl üçüncüsü düzenlenen Yarnn Eitimi Zirvesine bavurduu projesi, 485 bavuru arasndan üçüncü seçildi.

- Kadnlar projeye destek verdi

stanbulda düzenlenen programda ödülünü alan Harmankaya, kentteki bir restoranda düzenlenen programda kadnlarla bir araya gelerek plaket verdi.

Harmankaya, AA muhabirine, merkeze bal Nadaslk lkokulundaki örencilerin annelerine yönelik proje hazrladn söyledi. Bu kapsamda 5 hafta boyunca annelere eitim verdiini anlatan Harmankaya, unlar kaydetti:

Anneler de çocuklarna ve bir yetikine zeka oyununu öretti. Böylelikle ailelere evlerinde daha kaliteli zaman geçirmeleri için frsat olutu. nternette Yarnn Eitim Zirvesi ilann gördüm ve bavurdum. Projeyle ilk 40 ve sonrasnda da ilk 10 finalist arasna girdik. 2 Kasm Cumartesi günü bizi stanbul Harbiye Askeri Müzesine davet ettiler. Orada ilk 10 finalist içerisinde üçüncü olduk. Ödülü aldktan sonra Mua geldim. Ödülün asl sahipleri olan annelere yönelik bir program düzenledim. Burada annelere plaket vererek mutluluumuzu paylatk.

Ödül töreninde ismini duyduunda anneler adna çok heyecanlandn belirten Harmankaya, Projenin duyulmasn çok istiyordum. Kadnlar bu projeye destek verdi. Onlarn adna gidip böyle bir ödülü almak beni çok onurlandrd. çok büyük bir ey baardlar. dedi.

- Tuba öretmen yolumuzu açt

Projeye destek veren annelerden Zübeyde Emirolu, Tuba öretmenin köye gelerek projeyi anlattn ifade ederek Biz de katldk ve çok memnun olduk. Zeka oyunlarna altk. Baktk bize faydas çok, elerimize ve çocuklarmza da örettik. çok mutluyuz. Tuba öretmenimize çok teekkür ederiz. Tuba öretmen bize öncülük etti ve yolumuzu açt. diye konutu.

Ana Sayfaya Git