Ziya hoca öğretmenlerle

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması için bilimsel veriler neyi işaret ediyorsa onu yapacaklarını belirterek, "Bilim Kurulu, 'Risklidir' dediği sürece okulları açamayız." dedi.

Haberler 13.05.2020 - 22:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan yaplan açklamaya göre Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sonrasnda internet ortamnda yaplan Ziya Öretmen ile Eitim Bulumalar kapsamnda Muta görev yapan öretmenlerle bir araya geldi.

Türkiyenin dört bir yannda her öretmenin ayn heves ve sorumlulukla, uzaktan eitim gibi yepyeni bir uygulamay fedakarca omuzladn belirten Selçuk, meslektalarna teekkür etti.

Bu ülkenin çocuklarna hep beraber hizmet ediyoruz. Bir milletin, insanln geleceine hizmet ediyoruz. Öretmenlerin böyle bir kara günde nasl bir rol üstlendiini, öretmenlerin verdii destans mücadeleyi bütün ülkenin konumasn istiyorum. diyen Selçuk, meslektalarnn ne ihtiyac varsa var güçle yerine getirmeye çaltklarn vurgulad.

BLM KURULUNU ARET ETT

Video konferansa anne babalaryla katlan çocuklar da bir an önce okullarna kavumak istediini söyledi. Bakan Selçuk ise Bilim Kurulunu iaret ederek, Okullarn açlmas için bilimsel veriler neyi iaret ediyorsa onu yapacaz. Bilim Kurulu, Risklidir dedii sürece okullar açamayz. diye yant verdi.

Hasköy Anadolu mam Hatip Lisesi rehber öretmeni Mehtap Karaca, Bakan Selçuku eylül aynda Muta yaplmas planlanan 22. Uluslararas Psikolojik Danma ve Rehberlik Kongresine davet etti.

ARTIK HER EY YÜZ YÜZE YAPMAK DORU OLMAYABLR

Bulumaya katlan biliim teknolojileri öretmenleri köy okullarnda kodlama, yazlm eitimlerinin temelini oluturmaya yönelik çalmalarn anlattrken, uzaktan eitim sürecinde çocuklarn derse ilgisinin artt tespiti gündeme geldi.

Biliim teknolojileri öretmeni Salih Kan, uzaktan eitim ve yüz yüze eitimin bir arada kullanld karma bir modele geçi yaplp yaplamayacan sordu.

Bakan Selçuk, virüs sürecinin hayata dahil ettii birçok eyin kalc olabileceini belirterek, Artk her eyi yüz yüze yapmak ve çok youn ders saatleriyle çocuklar bunaltmak doru olmayabilir. Biz de bu paradigma dönüümüne ayak uydurmak için koronavirüs salgn döneminde eitimi yürüttüümüz EBAy geçici deil kalc bir çözüm olarak deerlendireceiz. Bundan sonra da takviye için, ders d etkinlikler için EBAy kullanacaz. dedi.

Bulank ilçesine bal bir köyde öretmenlik yapan Betül Özçelik Day örencilerinin özel notunu iletti. Betül Öretmenin, örencilerinin bir bakann okullarna gelmesini imkansz bulduunu ifade etmesi üzerine Selçuk, Muhakkak geleceiz. yantn verdi.

36 yllk öretmen Mustafa Ergen de kendisi gibi öretmen olan kz Mua atannca bu kente tayin istediini anlatt. Ankaradan sonra öretmenlik yapt Muun kendisi için çok özel bir deneyim olduunu, çok mutlu çaltn belirtti.

Bakan Selçuk, Okul açldktan sonra birletirilmi snflar için bir uyum süreci planlanyor mu? sorusunu yönelten Tuba Harmankayaya bu konuda özel bir çalma yapldn ifade etti.

Selçuk, Uyum için akademik takvimde özel bir zaman ayracaz. Özellikle köy okullar ve birletirilmi snflar için ek kaynaklar da gelecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git